Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 22, © Tirol Werbung/Dominik Gigler

Adelaarsweg etappe 22: Memminger Hütte – Ansbacher Hütte

Bergkloven zijn diepe, ravijnachtige inkepingen in steile hellingen of zeer diepe dalen van een bergbeek. Tijdens deze etappe passeert u meerdere malen dergelijke bergkloven. Daarnaast dient u eveneens spleten, bergpassen, steile grashellingen en grindvlakten te overwinnen. Hierbij geniet u keer op keer van geweldig panorama’s als uitzicht. Aanvankelijk loopt de weg in aflopend terrein omlaag naar het Parseiertal. De hoogtemeters die u hier verliest maakt u weer goed tijdens de klim naar de Langkar en de Grießlscharte. Na de Winterjöchl loopt de route achter de Stierkopf langs en aansluitend rotsachtig omhoog naar de Kopfscharte. Vanaf hier wandelt u over grashellingen in richting zuiden naar de Ansbacher Hütte.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Waar komen de namen van de Rotspitze en de Rote Platte, die ten noorden van de route liggen, vandaan? Deze namen zijn afgeleid van de rode kleur van de roodbruine ijzerafzettingen in het gesteente. En waaraan dankt de Knappenböden ten westen van het Winterjoch haar naam? Dit komt omdat hier in het verleden ijzer werd gewonnen en mijnwerkers in het Duits ‘Knappen’ heten.

Adelaarskick · De klim naar de Grießlscharte op 2.632 m loopt door een soort schoorsteen (die met touwen is gezekerd). U loopt hier over zwarte aarde omhoog. Bij nat weer kan het hier zeer glad worden. Sneeuwvelden komen hier ook veel voor. Maar u hoeft deze etappe niet meteen somber in te zien. Met enige oplettendheid is deze passage voor geoefende wandelaars goed te doen.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 24, Lechtaler Alpen Hornbachkette

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Waar komen de namen van de Rotspitze en de Rote Platte, die ten noorden van de route…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Memminger Hütte

Eindpunt

Ansbacher Hütte

Bergketen

Lengte

10 km

Totale wandeltijd

6 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.620 m1.740 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.040 m
Hoogtemeters afdaling900 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Memminger Hütte

Vanaf de Memminger Hütte klimt u via een smal, leemachtig - en bij nat weer glad - voetpad aanvankelijk rechtstreeks en daarna via grashellingen omlaag richting het Parseiertal. Daarna voert het voetpad via enkele grashellingen en meerdere bergkloven naar het zuidwesten omlaag naar het Parseiertal. Op het onderste gedeelte zijn stalen kabels gespannen als houvast. Deze passage loopt grotendeels over hellend terrein. Aan de andere kant loopt u via een perfect geprepareerd voetpad licht stijgend door een open bos omhoog. Later wordt de helling weer steiler en wandelt u door het grasland omhoog naar het Langkar. Aan de rechterzijde hiervan (in de late zomer naast het sneeuwveld) loopt het goede voetpad (weinig stenen) licht bergopwaarts. Later wordt de route steiler en buigt deze af naar links. Uiteindelijk komt u bij een soort schoorsteen, die u via een met touwen gezekerde passage beklimt. Dit gedeelte is zeer steil en loopt deels over zwarte aarde. Bij nat weer dient u hier extra voorzichtig zijn. Als u de schoorsteen gepasseerd bent, arriveert u boven bij de Grießlscharte. Daarna loopt u licht omlaag en na een tussentijdse klim redelijk steil omhoog naar de Winterjoch. Net onder de Winterjoch buigt de Augsburger Höhenweg af. De Adelaarsweg loopt echter van de Winterjoch een klein stukje over grind naar beneden. U loopt achter de Stierkopf langs en vervolgens over een steniger gedeelte omhoog naar de Kopfscharte. Uiteindelijk passeert het voetpad de grashellingen en gaat daarna bergop- en afwaarts naar het zuiden naar de Ansbacher Hütte (2.376 m). Deze hut ligt op een prachtige uitzichtlocatie op de zuidoostelijke helling van de Samspitze.

Eindpunt: Ansbacher Hütte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 22: Memminger Hütte – Ansbacher Hütte (47.200502,10.4786007)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.