Adelaarsweg etappe 4: Gasthof Buchacker, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 4: Gasthof Buchacker, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 4: Buchacker, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 4: Buchacker, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adlerweg-Etappe 4: Adelaarsblik, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adlerweg-Etappe 4: Adelaarsblik, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 4: Adelaarsblik, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 4: Adelaarsblik, © Tirol Werbung/Jens Schwarz

Adelaarsweg etappe 04: Kufstein – Gasthof Buchacker

Misschien stuurt Kufstein u nog een groet via het ‘Heldenorgel’ met 4.948 prachtig klinkende pijpen, maar u laat dit charmante stadje nu toch echt achter. U reist met de trein naar Unterlangkampfen. Boven de kerk zet u de tocht voort over alpine paden. De weg loopt eerst steil door het bos, aangezien u vandaag hoogte moet winnen. Vanaf het Höhlensteinhaus loopt u via een voetpad naar de Köglhörndl, een prachtige uitzichtsberg boven het Inntal. Daarna gaat u verder naar de Hundsalmjoch op 1.637 m. In de buurt van Alpengasthof Buchacker ligt een ijs- en druipsteengrot op 1.520 m. Hierdoor daalt u boven op de berg meteen af in het onderaardse rijk. Het lijkt hier wel een allegorie van de grot!

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Tussen Hundsalm en Buchacker, nabij de ijs- en druipsteengrot, ligt het uitzichtsplatform Adlerhorst; een kleine overdekte uitkijk van hout. Na de bezichtiging van de Adelaarshoutsnijwerken openbaart zich vanaf hier, al wandelend door het onbeschutte landschap, een grandioos panorama over het Unterinntal en de Kitzbüheler Alpen.

Adelaarskick · De Hundalm-Höhle is de enige grot in de Alpen met zowel ijs- als druipsteenformaties. Met name in het voorjaar zijn hier de meest bizarre ijsvormen te zien. De grot is bereikbaar via 122 treden. De ijskathedraal is met een lengte van 25 m de grootste ruimte van de grot. Het 'hoofd van Christus’ is de meest opvallende formatie. Het diepste punt van de grot ligt 45 meter onder het aardoppervlak. De temperatuur is hier 4 graden Celsius, dus vergeet niet warme kleren aan te trekken! U kunt de grot alleen bezoeken onder begeleiding van een gids. 

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 9, Kaisergebirge

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Tussen Hundsalm en Buchacker, nabij de ijs- en druipsteengrot, ligt het uitzichtsplatform…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Unterlangkampfen

Eindpunt

Gasthof Buchacker

Bergketen

Lengte

10,7 km

Totale wandeltijd

5 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.620 m490 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.330 m
Hoogtemeters afdaling500 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Unterlangkampfen

Het startpunt van deze etappe is de kleine Tiroler gemeente Unterlangkampfen tussen Kufstein en Kirchbichl. Hier volgt u de weg door de tunnel tot aan het centrum van het dorp bij de kerk. Boven de kerk staat een informatiebord ‘Höhlensteinhaus’. U volgt deze wegwijzer en wandelt eerst over het bospad in de richting van het ‘Höhlensteinhaus’. Al snel slaat u rechts af het karrenpad op.

Pauzemogelijkheid: Höhlensteinhaus

De route vervolgt redelijk steil over een bospad dat net voor de eindbestemming naar een open bergweide leidt. Hier treft u in een het Höhlensteinhaus. Direct langs het Höhlensteinhaus loopt een voetpad verder in de richting ‘Köglhörndl’ (1.645 m). Via een weide pad passeert u aan uw rechterzijde een kleine, omheinde groep bomen (rood-witte markeringen). U zet uw wandeling voort via een route door een afgelegen, romantisch landschap dat via een ongerept steil bospad op de bergrug en boven de bergrug tot aan de Köglhörndl (1.645 m) voert: een prachtige uitkijkplek met een bergtopkruis. Vervolgens loopt het voetpad bergafwaarts het bos in. U loopt geleidelijk bergop- en afwaarts en weer omhoog naar de Hundsalmjoch (1.637 m) met zijn moderne kruis van roestvrij staal. Hier verlaat u de bergrug. De route loopt direct tegenover het Hundsalmkruis via een bewegwijzerd voetpad omlaag naar de bergweides. Door deze bergweides loopt u via een tussendoorweggetje aan uw linkerzijde naar het bospad. Hier begint de afsluitende afdaling naar Alpengasthaus Buchacker (1.450 m). Net voor de Buckeralm buigt de weg aan uw rechterzijde af naar de ‘Hundalm Eis- und Tropfsteinhöhle’ (gelegen op 20 minuten wandelen).

Eindpunt: Gasthof Buchacker (gesloten op dinsdag, overnachtingen zijn altijd mogelijk met reservering van maandag tot zondag, warme maaltijden bij reservering mogelijk tot 19u behalve op dinsdag)

Let op: u kunt ervoor kiezen om etappe 4 over te slaan. U neemt dan de bus van het station in Kufstein (Südtiroler Platz) naar Angerberg Franzlerbrücke om vanaf hier etappe 5 te starten. 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 04: Kufstein – Gasthof Buchacker (47.54923,12.10012)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.