Adelaarsweg etappe 5: Gasthof Buchacker - Pinegg, © v
Adelaarsweg etappe 5: Gasthof Buchacker - Pinegg, © v
Adelaarsweg etappe 5: Gasthof Buchacker - Pinegg, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 5: Gasthof Buchacker - Pinegg, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 5: Eishöhle, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 5: Eishöhle, © Tirol Werbung/Jens Schwarz

Adelaarsweg etappe 05: Gasthof Buchacker – Pinegg

Vandaag krijgen uw kuiten een speciale behandeling. Het wordt een steile wandeling, maar u wordt beloond met prachtige vergezichten! Vanaf hooggelegen bergweiden wandelt u naar de grote hoogte van het hoogalpine terrein van het Rofan gebergte. De Plessenberg, door de locals ook wel ‘Blessinger’ genoemd, maakt onderdeel uit van de berggroep Kienberg, Plessenberg en Heuberg, die dicht bij elkaar liggen. Als u de Plessenberg en de iets eenvoudiger te beklimmen Kienberg hebt bedwongen, staat u een gebied met de aantrekkelijke naam 'Einkehrboden' (einkehren = pauzeren, boden = grond) te wachten. Pauzeren en overnachten kan echter pas in Pinegg, het eindpunt van de etappe. Gasthof Gwercherwirt is hiervoor het perfecte adres. Pinegg hoort bij Brandenberg, een pittoreske vakantieplaats op een zonnig hoogplateau.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Tijdens deze prachtige, maar veeleisende etappe staan twee bergen met een grandioos uitzicht centraal: de Plessenberg van 1.743 m en de Kienberg. Laatstgenoemde is weliswaar 43 m hoger, maar vanuit het Inntal gezien lijkt de Plessenberg imposanter dan zijn twee collega's, de Heuberg en de Kienberg.

Adelaarskick · De Adelaarskick is tijdens deze etappe onderweg te vinden, want de klim naar de Plessenberg betreft een zwart bergpad. Het pad is erg steil en omvat vier passages, die met touwen zijn gezekerd. Dit is geen etappe voor onervaren bergwandelaars, maar een tocht voor geroutineerde alpinisten met een grote tredzekerheid.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 28, Vorderes Zillertal

 

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Tijdens deze prachtige, maar veeleisende etappe staan twee bergen met een grandioos…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Gasthof Buchacker

Eindpunt

Gasthof Gwercherwirt (Pinegg)

Bergketen

Lengte

18 km

Totale wandeltijd

6 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

1.770 m670 m

Hoogtemeters bergopwaarts980 m
Hoogtemeters afdaling1.630 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Gasthof Buchacker

Vanaf Gasthof Buchacker gaat u een stuk bergafwaarts over een bospad tot aan de volgende kruising. Hier volgt u het pad naar rechts tot aan 'Hasatal'. U wandelt verder naar de volgende kruising. Hier gaat u links iets omhoog en vervolgens rechts afbuigen op het klimpad richting 'Nachbergalmen'. Nu gaat het iets stijler bergopwaarts tot aan Nachberg Hochleger en verder door het omgebied tot aan de ‘Ascherjoch’ op 1.458 m. Nu begint het technisch lastigste deel van de etappe: u volgt het pad naar de 'Plessenberg', een zwart bergpad met vier passages die met touwen zijn gezekerd. Het pad loopt deels behoorlijk steil omhoog via stenen trappen en met touw gezekerde passages tot de top op 1.743 m. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over het Kaisergebergte, de Kitzbüheler Alpen, het Rofangebirge, de Zillertaler en Stubaier Alpen. Bij goed zicht kunt u zelfs tot de Großglockner en Großvenediger kijken. Na een welverdiende pauze loopt u een stukje bergafwaarts tot aan de Heubergsattel. Vanaf hier volgt u het pad rechtsaf in de richting van Kienberg. De volgende klim loopt door dennenbossen naar de top van de Kienberg op 1.786 m, het hoogste punt van deze etappe. Nu heeft u uw portie klim werk gehad. Vanaf dit punt loopt de route uitsluitend via prachtige bergweidegebieden bergafwaarts. U passeert onder andere de Einkehralm en de Heubrandalm. De eindsprint gaat van Prama over een steil voetpad omlaag naar Pinegg, waar u na deze lange en uitdagende etappe kunt ontspannen in Gasthaus Gwercherwirt, gelegen te midden van de ongerepte natuur van Hochtal Brandenberg.

Eindpunt: Gasthof Gwercherwirt (Brandenberg)

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 05: Gasthof Buchacker – Pinegg (47.53302,12.01896)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.