Adelaarsweg etappe 6: Brandenburger Alpen, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 6: Brandenburger Alpen, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 6, © Tirol Werbung/Jens Schwarz
Adelaarsweg etappe 6, © Tirol Werbung/Jens Schwarz

Adelaarsweg etappe 06: Pinegg – Steinberg am Rofan

Na een welverdiende nachtrust in Pinegg, zet u uw tocht vanaf de Gasthof Gwercherwirt voort via de brug van de Brandenberger Ache en via de Jägersteig tot aan de wijk Aschau in Brandenberg. Er volgt een kort intermezzo op de Dorfstraße naar de Burgstallgraben en vervolgens loopt u omhoog naar Wimm, het Wimmerjoch en de ‘alte Lahnalm’. Via de Weißenbachgraben loopt de route naar het ‘mooiste plekje op aarde’ en Steinberg am Rofan. Het is hier weliswaar prachtig, maar toch dient u de wandeling op deze etappe van de Adelaarsweg voort te zetten. U vervolgt de route langs de Steinberger Ache naar Vordersteinberg en aansluitend via de Bärenwaldweg naar het gezellige Gasthof Waldhäusl met overnachtingsmogelijkheid.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · Steinberg am Rofan (1.010 m) ligt ingebed tussen de bergmassieven van de Guffert (2.195 m) en van de drie toppen tellende Unutz, die bij het Rofangebirge hoort. Vanaf het kerkhof van Steinberg heeft u een prachtig uitzicht. Niet alleen over de horizon, maar ook over het avondlijke berglicht op de Klobenjochwände van het Rofangebirge.

Adelaarskick · Onder aan de top van de Guffert zijn klim stations van de 1e moeilijkheidsgraad. Hiervoor moet u vrij zijn van hoogtevrees en is een goede tredzekerheid vereist. De klim naar de top loopt over een oneffen, deels steil pad. Op zonnige dagen kunnen de temperaturen op de dennenhellingen flink oplopen. Het is dan ook noodzakelijk om vroeg te vertrekken wanneer u deze berg wilt beklimmen.

Aanbevolen wandelkaarten: Kompass-Karte 28, Vorderes Zillertal

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · Steinberg am Rofan (1.010 m) ligt ingebed tussen de bergmassieven van de Guffert (2.195 m)…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Gasthof Gwercherwirt (Pinegg)

Eindpunt

Gasthof Waldhäusl (Steinberg)

Bergketen

Lengte

17,8 km

Totale wandeltijd

7 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.330 m675 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.016 m
Hoogtemeters afdaling691 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Gasthof Gwercherwirt (Pinegg)

Vanuit Pinegg loopt de route over de twee bruggen van de Brandenberger Ache en de Steinberger Ache, naar de eerste klim van deze etappe. De route loopt eerst via een wandelpad en daarna via een bospad naar de Jägersteig die naar Aschau, een wijk van Brandenberg, leidt. U loopt door het kleine dorpscentrum over de hoofdweg tot net voor het Gasthaus Haaser.

Rustmogelijkheid: Gasthof Haaser

Vanaf hier wandelt u verder de Burgstallgraben omhoog tot de laatste ‘Wimm’ boerderij. U gaat na het wildrooster rechtsaf en volgt daarna de bewegwijzering naar de Wimmerjoch. Hier, op het hoogste punt van de etappe, is het de moeite waard om een korte pauze in te lassen op de groene bergweiden. Houd hierna links aan en loop omlaag richting de Lahnalm. Net voor de bergweide volgt u de bewegwijzering naar de Weißenbachgraben. Wanneer u de Weißenbach, de grensbeek tussen Brandenberg en Steinberg, bent overgestoken, is het nog maar een klein stukje naar de Enterhof; een imposante hoeve met overnachtingsmogelijkheden. Laat de hoeve ‘links liggen’ en volg de weg omlaag naar het Steinberger Loch. U steekt nu voor de tweede keer tijdens deze etappe de Steinberger Ache over. Ga hierna bij de eerste mogelijkheid rechtsaf de Hinterbergweg op. U volgt dit pad in noordelijke richting tot aan Vordersteinberg, waar u de weg oversteekt en doorloopt naar de Bärenwaldweg. U besluit deze wandel dag door het pad naar het pittoresk gelegen Gasthof Waldhäusl tevolgen, aan de westrand van Steinberg. Hier kunt u bijkomen van de tocht en overnachten.

Endpunt: Gasthof Waldhäusl (Steinberg)

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 06: Pinegg – Steinberg am Rofan (47.5185429,11.8973162)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.