Adelaarsweg Osttirol etappe 3: Bonn-Matreier-Hütte, © Tirol Werbung/Raimund Mühlburger
Adelaarsweg Osttirol etappe 3: Bonn-Matreier-Hütte, © Tirol Werbung/Raimund Mühlburger

Adelaarsweg etappe O3: Eisseehütte – Bonn-Matreier-Hütte

Beleef aan de lopende band topervaringen, ook als u de toppen niet beklimt maar deze via de Venediger Höhenweg passeert. Na de Eisseehütte in het Timmeltal loopt de weg vrijwel op gelijke hoogte door en komt onder andere langs een markante en majestueuze berg van Osttirol; de Hoher Eichhham. U wordt tevens omgeven door prachtige bergtoppen zoals de Großer & Kleiner Hexenkopf, Säulkopf en de Rauhkopf. De mooie natuur met geweldige panorama’s zorgt ervoor dat deze wandeletappe nooit te zwaar wordt. U wandelt onder de Wunwand door en tussen de Wunalm en Wunspitze steil omhoog naar de Eselrücken. Nu hebt u het eindpunt van de wandeling, de gezellige Bonn-Matreier-Hütte, al bijna bereikt.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · U hebt een fraai uitzicht over de Eissee, die vanaf de Eisseehütte bereikbaar is via een mooie rondweg van één uur. De Bonn-Matreier-Hütte staat op een bergrug op de zuidflank van de Eichhamgruppe. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Lasörlinggruppe, de Dolomieten en de Schobergruppe. Bij goed zicht kunt u zelfs tot aan de hoogste berg van Slovenië kijken; de Triglav (2.846 m).

Adelaarskick · Als de steile klim naar de Eselrücken niet spannend genoeg is, kunt u ook een bezoek brengen aan de Hoher Eichham (3.371 m) met zijn vier bergkammen die naar alle windstreken wijzen. Dit is één van de mooiste bergtoppen boven 3.000 meter van de Venedigergruppe en met name de moeite waard voor klimfanaten: moeilijkheidsgraad (II-III). Wandeltijd vanaf de Bonn-Matreier-Hütte ca. 3,5 uur.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 46, Matrei in Osttirol, en 50, Nationalpark Hohe Tauern

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · U hebt een fraai uitzicht over de Eissee, die vanaf de Eisseehütte bereikbaar is via…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Eisseehütte

Eindpunt

Bonn-Matreier-Hütte

Bergketen

Venedigergroep

Lengte

7 km

Totale wandeltijd

3 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.750 m2.380 m

Hoogtemeters bergopwaarts600 m
Hoogtemeters afdaling370 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Eisseehütte

U loopt vanaf de Eisseehütte een klein stukje omlaag naar de bewegwijzering van de Venediger Höhenweg. Vanaf hier loopt het pad linksaf naar de oostelijke helling van het Timmeltal. De oversteek van de uitlopende zuidwestelijke kam van de Hexenkopf is eenvoudig. Meteen hierna wandelt u over de westelijk uitlopende bergkam van de Hoher Eichham. Het tot nu toe makkelijk begaanbare en bijna effen wandelpad wordt nu pittiger en komt uit op de westelijke uitloper van de Wunwand, die vanaf nu een tijdje bij u in de buurt blijft. Stenen trappen zorgen voor een veilige klim. Een kort gedeelte is zelfs met stalen kabels gezekerd. U loopt via enkele keerbochten omhoog, steekt een grashelling over (ongeveer één km) tot aan de zuidwestelijke bergkam van de Wunwand. Hier kunt u afslaan naar de Wallhornalm in het Timmeltal. De Höhenweg loopt echter door over een grasflank ten zuiden van de Wunwand tot aan de uitlopende zuidkam van de Wunspitze. Vanaf hier klimt u ca. 30 minuten bergopwaarts naar een rots nis. Een stuk verder splitst het voetpad zich en zou u links naar de Obere en rechts naar de Untere Wunalm kunnen lopen. De route van de Venediger Höhenweg loopt nu omhoog via het Virgental, deels onder de brokstukken van een oude rots lawine door, en komt uiteindelijk uit op de Eselsrücken; de toegang tot het Große Niltal. 15 Nauwe keerbochten leiden van de heuvel door een smalle spleet omlaag naar de zandbodem. Hier loopt u enkele stappen over de smalle stroom van de Nilkees. Het eindpunt van de wandeling, de Bonn-Matreier-Hütte, is dan al in zicht. Via een goed begaanbaar voetpad en over de in de rots uitgehouden stenen treden loopt u in de richting van de statige, met dakpannen afgewerkte hut waar geweldige maaltijden worden geserveerd. Zie voor meer routebeschrijving ook het ‘Osttiroler Wanderbuch’ van Walter Mair.

Eindpunt: Bonn-Matreier-Hütte

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe O3: Eisseehütte – Bonn-Matreier-Hütte (47.055499437712,12.379002143858)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.