Uitzicht over Galtür, © Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Uitzicht over Galtür, © Tirol Werbung / Hörterer Lisa

Topwandeling
Predigberg

Deze middelzware wandeling leidt naar de top van de populaire berg in Galtür: de Predigberg (2.645 meter). Hier worden wandelaars getrakteerd met een fantastisch uitzicht op de Silvretta bergketen, de Ballunspitze en het Paznauntal tot aan Kappl. De beklimming door bossen en berglandschap is grotendeels redelijk steil en vereist een goede basisconditie. Het eind van de tocht voert door rotsachtig gebied. Wandelaars dienen dan ook te beschikken over een goede tredzekerheid. Het is aan te raden de terugweg te nemen via Vergiel en het Maißwald met het Stafaliweiher meer. Via de Paznauner Höhenweg voert de route terug naar het startpunt.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Galtür, centrum

Eindbestemming

Predigberg (2.645 meter)

Eindpunt

Galtür, centrum

Bergketen

Silvretta

Lengte

13,4 km

Totale wandeltijd

7 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.645 m1.584 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.065 m
Hoogtemeters afdaling1.065 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Parkeren

Galtür, centrum

Onderweg zijn er geen rustpunten (voor een culinarie stop). 

 

Downloads

Routebeschrijving

Ga vanaf het dorpsplein in Galtür in zuidelijke richting en wandel langs Hotel Rössle. Sla vervolgens linksaf, steek de Jambach over en passeer het sport- en cultuurcentrum. Het pad naar de Predigberg voert nu in zuidoostelijke richting en gaat vervolgens steil omhoog door het bos. Na anderhalf uur bereikt u de boomgrens en verandert het landschap in alpine terrein. Het gaat voorbij de ‘Bödale’, waar op zomerdagen paragliders de sprong wagen. De laatste klim naar de 2.645 meter hoge top is wederom steil en rotsachtig. Een goede tredzekerheid is dan ook een vereiste. Eenmaal bovenaan aangekomen geniet u van een weids uitzicht op de toppen van de Silvretta bergketen, de Balluspitze en over het Jamtal en Lareintal.

De terugweg gaat  via dezelfde route naar de ‘Bödale’. Vanaf hier kunt u afdalen via de reeds bewandelde route naar Galtür of de weg naar rechts nemen via Vergiel (mocht u voldoende tijd hebben). Het pad gaat gestaag bergafwaarts. Na enkele bochten voert de weg richting het westen. Ga vervolgens verder naar de Stafaliweiher en sla hier linksaf de Paznauner Höhenweg op. Vanaf hier leidt de langzaam aflopende weg naar Galtür.

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Predigberg (46.96839,10.1874)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.