Stubaier pink

Tijdens deze almwandeling over de Gleinser maaiweiden en door de bosgebieden in Mieders ervaart u drie variaties 'genuss'. Zo geniet u van het geurende bloementapijt, waarmee deze landstreek bedekt is en het prachtige uitzicht over het Stubaital, Inntal en Wipptal. Het absolute hoogtepunt voor fijnproevers zijn de Tiroler Schmankerln (hartige lekkernijen) van de pink; vrouwelijke kalveren van 1 - 1,5 jaar.

  • Met de gondelbaan Mieders rijdt men naar het Panoramarestaurant Koppeneck op 1600 m zeehoogte. Het eerste korte deel van de genotroute leidt op- en afwaarts naar de Ochsenhütte. Daar vertoeft men een beetje op gezellige houten banken en geniet van Tiroolse burgermanspot met producten van inheemse boeren. Van hieruit loopt een gemoedelijke en goed bewegwijzerde weg zonder grote stijgingen naar het gehucht Gleins.
  • Daar imponeert het uitzicht ver over het Stubaital, Wipptal en Inntal. Restaurant Gleinserhof geldt als een culinaire geheime tip voor oorspronkelijke Tiroolse keuken met producten uit overwegend eigen landbouw, zoals de pinkgoulash. Vanaf Alpengasthof Gleinserhof leidt een bergpad door het bos afwaarts het dal in, of naar Mieders of naar Schönberg. Of men keert op de heenweg naar het bergstation van de gondelbaan terug en raast op de zomer-sleebaan naar het uitgangspunt in Mieders.
  • Alternatief op de fiets: Deze tocht kunnen fietsfans ook op de fiets / e-bike afleggen: verhuur en vertrek bij Radsport Steixner in Fulpmes, rit op de wandelweg naar Gleins, dalrit en einde van de route in het plaatsje Schönberg bij Restaurant Handl, waar ook inheemse specialiteiten de papillen strelen.
  • Aanlegmogelijkheid: Panoramarestaurant Koppeneck, Ochsenhütte, Gleinserhof en Restaurant Handl

Met de gondelbaan Mieders rijdt men naar het Panoramarestaurant Koppeneck op 1600 m zeehoogte. Het eerste korte deel van de genotroute leidt op- en…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Mieders, Talstation Serlesbahnen

Eindpunt

Mieders op Schönberg

Lengte

9,5 km

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

makkelijk (wandelpaden)

Hoogte

1.600 m

Hoogtemeters bergopwaarts180 m
Hoogtemeters afdaling777 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Milders, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.