Bike Etappe 10, © Zillertal Arena
Bike Etappe 10, © Zillertal Arena
Spieljochbahn, © Joe Wörgötter
Spieljochbahn, © Joe Wörgötter
Aussicht Penkenjoch, © TVB Mayrhofen
Aussicht Penkenjoch, © TVB Mayrhofen
© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus

Etappe 10: Mayrhofen - Pertisau

Deze 70-kilometer lange etappe doorkruist het Zillertal naar de Achensee. Twee bergliften ondersteunen deze geweldig mooie tocht.

Deze etappe biedt uitzicht vanaf de Penkenjoch op het Zillertal en het Stillutap, spannende trails, idylissche dorpjes langs de Zillertalweg en uiteindelijk aankomst bij de Achensee, het grootste meer van Tirol. De tocht langs de Achensee van Maurach naar Pertisau is een unieke ervaring. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, singeletrail-varianten, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Deze etappe biedt uitzicht vanaf de Penkenjoch op het Zillertal en het Stillutap, spannende trails, idylissche dorpjes langs de Zillertalweg en…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Mayrhofen

Eindpunt

Pertisau

Bergketen

Karwendel

Lengte

74,2 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.080 m520 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:4.303 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.230 m
Hoogtemeters afdaling2.300 m

Conditie

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Penkenbahn Mayrhofen • +43 5285 62277• www.mayrhofen.at

Neem de Penkenbahn naar 1.800 meter hoogte en vervolg op de mountainbike de weg naar de top op 2.000 meter. De afdaling begint vanaf de Penkenjoch. Terug in het dal volgt u het Zillertal fietspad van Hippach naar Zell am Ziller. 

Bergbahn op deze etappe: Rosenalmbahn Zell am Ziller • +43 5282 71650 • www.zillertalarena.com

U neemt de Rosenalmbahn tot het middenstation op de Wiesenalm. Hier gaat de route noordwaarts langs bergboerderijen, Rohrberg en Diestelberg. Deze route bevat een 500 meter hike-a-bike sectie over een wandelpad. Het laatste deel naar Stumm is een mooie afdaling. Trail-liefhebbers kiezen voor de technisch en uitdagende Wiesenalm Trail (S2). Aangekomen in Stumm komen de reguliere en trail-variant weer samen. Een korte stop in het sfeervolle dorp is zeker aan te raden.

Vanaf hier gaat u verder op het Zillertal-fietspad naar Fügen. Een kleine klim leidt naar het dalstation van de Spieljochbahn.

Bergbaan langs de etappe: Spieljochbahn Fügen • +43 5288 62991 • www.spieljochbahn.at

De Spieljochbahn brengt mountainbikers tot 15.00 de berg op. Houd hier rekening mee, het is aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken om drukte te vermijden. Vanaf de Spieljoch gaat het bergafwaarts, langs de Arzjochkapelle direct aan de oevers van het stuwmeer en kort daarna over de Kaunzalm. Vervoglens is er een klim van 200 hoogtemeters voordat deze via de Koglmoosalm en Gallzein naar Buch in het Inntal gaat. Na een korte rit over de Inntallradweg leidt de route in westelijke richting naar Wiesing. Hier begint de laatste klim naar Maurach bij de Achensee. Als alternatief kan je een treinrit met de traditionele Achenseebahn nemen. De tocht met de trein langs de Achensee is een perfecte en ontspannen manier om de laatste kilometers naar Pertisau te overbruggen. 

Eindpunt: Pertisau

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 10: Mayrhofen - Pertisau (47.163635754,11.86126168)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.