Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Kitzbüheler Alpen/Ghost Bikes
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Kitzbüheler Alpen/Ghost Bikes
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Tirol Werbung/Nicole Pfeifer
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Tirol Werbung/Nicole Pfeifer
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Kitzbüheler Alpen/Ghost Bikes
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 15, © Kitzbüheler Alpen/Ghost Bikes

Etappe 15: Kirchberg - St. Johann in Tirol

De weg naar St. Johann in Tirol biedt een aantal hoogtepunten, waaronder een prachtig uitzicht op de Kitzbüheler Horn en de Wilden Kaiser. Afdalingen met veel bochten en snelle trails van de Gaisberg en de Hanhnenkamm staan op het programma: de Tirol Mountain Bike Safari op z'n best.

Bij Pengelstein bereikt u het hoogste punt van de etappe en heeft u perfect uitzicht op de omringende bergen. De etappe onderbreekt u met een frisse duik in de Schwarzsee of een wandeling door het centrum van Kitzbühel voordat u uw tocht vervolgt naar St. Johann in Tirol. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte rechts op deze pagina.

Bij Pengelstein bereikt u het hoogste punt van de etappe en heeft u perfect uitzicht op de omringende bergen. De etappe onderbreekt u met een frisse…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Kirchberg

Eindpunt

St.Johann in Tirol

Bergketen

Lengte

56,8 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.881 m658 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.874 m
Hoogtemeters bergopwaarts490 m
Hoogtemeters afdaling2.033 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Wijziging van de route zomer 2019: vanwege werkzaamheden aan de Fleckalm-kabelbaan in Kirchberg dient u bergopwaarts de Hahnenkammbahn in Kitzbühel te nemen en daalt u af via de pas geopende bike trail Hahnenkamm.

Startpunt: Gaisbergbahn in Kirchberg • +43 5356 6951 • www.bergbahn-kitzbuehel.at

In Kirchberg gaat u met de stoeltjeslift van de Gaisbergbahn omhoog richting de Gaisberg. Vanaf hier voeren de talloze bochten door het bos en over open bosterrein naar Kirchberg. Singletrail liefhebbers hebben hier keuze uit twee singletrail-varianten: de ‘Lisi Osl Trail’ (S2) en de ‘Gaisbergtrail’ (S2-S3 op de meest technische delen). Bij de Bachbrücke aan de rand van het dorp dient u gehoor te geven aan de instructies op de borden en kort van de mountainbike te stappen. Kort daarna slaat u rechtsaf naar de Fleckalmbahn. 

Bergbahn op deze Etappe: Fleckalmbahn Kirchberg • +43 5356 6951 • www.bergbahn-kitzbuehel.at

Na de rit met de bergbahn gaat de route kort bergafwaarts en vervolgens een 200 meter lange klim naar Pengelstein. Daar begint de afdaling over een grindpad naar Jochberg. Ga links op de Schwerterweg en volg het fietspad naar Kitzbühel. Nadat u door het dorp bent gereden en een korte klim, gaat u richting de Schwarzsee. Wie een frisse duik wilt maken, verlaat bij Bahnhof Schwarzsee de route en rijdt rechtdoor richting de Schwarszee. De singeltrail liefhebber verlaat de reguliere route bij de Ehrenbachhöhe. Hier begint naemelijk de zeven kilometer lange Fleckalmtrail (S2, korte stukken S3). Terug in het dal volgt het fiets weer de reguliere route. Na de Schwarszee volgen nog een aantal kleine beklimmingen tot men uiteindelijk de Rettenberg bereikt. Vanaf daar daalt de weg af naar Obendorf tot aan St. Johann. 

Eindpunt: St. Johann in Tirol

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kirchberg in Tirol, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.