© Lukas Gerum
© Lukas Gerum
© Vivalpin
© Vivalpin

Etappe 05: Lermoos - Seefeld in Tirol

Het Tiroler Gaistal, met zijn mooie dal en rotsachtige bergwanden in het noorden en zuiden, zijn het decor van deze lichte tot middelzware etappe van de Tirol Mountain Bike Safari.

Met een klim van bijna 600 hoogtemeters zonder bergbahn is het hier vooral genieten geblazen. U heeft mooi uizicht over het pittoreske Leutaschtal waarna de route met meerdere bochten vervolgt naar Seefeld. De Plattspitzen in het westen, de Hochwand als ook de Tajaköpfe vormen het ruige Alpen decor rond het schilderachtige dal van deze etappe. De trail start bij het begin van de etappe met de gondelrit naar Grubigstein en voer over de Blindseetrail naar Ehrwald. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data voor singletrail-varianten, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Met een klim van bijna 600 hoogtemeters zonder bergbahn is het hier vooral genieten geblazen. U heeft mooi uizicht over het pittoreske Leutaschtal…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Lermoos

Eindpunt

Seefeld in Tirol

Bergketen

Wettersteingebergte

Lengte

37,9 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.640 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.170 m
Hoogtemeters bergopwaarts780 m
Hoogtemeters afdaling980 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Lermoos

In Lermoos volgt u de weg richting Ehrwald/Germisch-Partenkirchen. Aan het eind van het dorp gaat u het fietspad op in oostelijke richting waarbij u het Ehrwald bassin richting Ehrwald passeert. U rijdt door het dorp, passeert de kerk en arriveert bij het dalstation van de Ehrwalder Almbahn gondel.

Bergbahn op deze etappe: Ehrwalder Almbahn • +43 5673 2468 • www.ehrwalderalmbahn.at

De gondel brengt u naar het bergstation van de Ehrwalder Alm waar u onderweg naar de Igelsee een aantal korte klimmen met enkele haarspeldbochten te wachten staan. Vanaf het meer Igelsees start de lange en indrukwekkende afdaling. Bij ‘km 20’ gaat het downhill pad over in de weg naar het Gaistal. Dit is de start van het gemarkeerde fietspad door het Leutaschdal. U passeert hierbij de Weidachsee en komt aan in Weidach. Vanaf hier verloopt de route in zuidelijke richting en klimt u via scherpe haarspeldbochten naar het eindpunt van vandaag: Seefeld.

Eindpunt: Seefeld in Tirol

Tip: bij het begin van de etappe is een afslag naar een singletrail-variant mogelijk. Deze start met een gondelrit naar Grubigstein (Bergbahn Langes • +43 5673 2323 • www.bergbahnen-langes.at) en loopt deels over de Grubigalm-trails (S2), via de Blindseetrails (S1-S2) en de Ufertrail (S2) naar Ehrwald. 

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 05: Lermoos - Seefeld in Tirol (47.396838405,10.88903079)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.