Tirol Mountain Bike Safari Etappe 1, © Tirol Werbung/Esther Wilhelm
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 1, © Tirol Werbung/Esther Wilhelm
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 1: Reschensee, © Tirol Werbung/Esther Wilhelm
Tirol Mountain Bike Safari Etappe 1: Reschensee, © Tirol Werbung/Esther Wilhelm

Etappe 01: Nauders – Pfunds

Etappe 1 laat het hart van trail rijders sneller kloppen, maar zorgt er ook voor dat mountainbikers met minder single trail affiniteit aan hun trekken komen. De lastige trails kunnen worden omzeild via grindwegen. Vanaf het startpunt in Nauders maakt u een kleine omweg naar Italië en Zwitserland met indrukwekkende uitzichten en historische stops.

Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips voor…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Nauders

Eindpunt

Pfunds

Bergketen

Sesvennagebergte

Lengte

46,1 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.170 m970 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:2.110 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.360 m
Hoogtemeters afdaling2.550 m

Conditie

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Bergkastelseilbahn Nauders • +43 5473 87427 • www.nauders.com

Het startschot van de Tirol Mountain Bike Safari wordt gegeven bij de de Bergkastelbahn in Nauders, die naar een hoogte van bijna 2.200 hoogte brengt. Als u de eerste etappe met een extra singletrack wilt starten, kunt u vanaf het bergstation de nieuwe, gemakkelijke Bergkasteltrail (S1-S2) uitproberen. Al kort na vertrek beleeft u de eerste highlight en rijdt u over het historische ‘plamort’ hoogveengebied via anti-tankversperringen en langs bunkers de grens met Italië over. De geliefde ‘foto rotsen’ met uitzicht over de Reschensee aan het begin van de afdaling is zeker een stop waard. Wie direct naar beneden wil rauzen, buigt af naar Trail 1A en rijdt over een deel van 3-Landen Enduro trails naar het dorp Reschen. De meer ontspannen variant over de onverharde weg loopt met de nodige bochten naar het ‘Mein Dörfl’ restaurant aan de over van het meer in Reschen. Hier komen beide varianten weer samen. Nu is het tijd voor de ‘klim van de dag’ die over een asfaltweg steil omhoog naar de voert naar de Falliertkapel. Aansluitend is het nog enkele meters gemoedelijk omhoog naar de Reschenalm, waar u zichzelf kunt belonen met een drankje en een hapje.

De volgende afdaling gaat naar de Norberthöhe en biedt tot twee keer toe een mogelijkheid voor een singletrail variant. De eerste vindt u bij de Grünsee, waar de singletrail enkele meters langs de oever loopt en vervolgens via een uitdagende route naar de Schwarzen See voert. De originele route loopt van de Grünsee via een eenvoudige onverharde weg naar de Schwarzen See, waar de weg samenkomt met de van de singletrail rijders. Samen vervolgt u de route over een bosweg tot het punt waar de singletrail liefhebbers via de Elven Trail het dal in kunnen scheuren, terwijl de bosweg van de originele route om de Mutzkopf berg heen slingert. De wegen komen bij het dalstation van de lift weer samen. Wie dan nog twee singletrails wil bedwingen, kan bij het de Mutzkopfbahn twee extra ritten kopen en de Greentrail of de Kreuzmoostrail trotseren. Opmerking:  Geen van bovengenoemde singletrail-varianten overschrijdt moeilijkheidsgraad S2.

Na een korte klim over het asfalt naar de Norbertshöhe volgt er korte en snelle afdaling op de singletrail (S1), die u naar Martinsbruck in Zwitserland brengt. Wie geen vloeiende trail naar beneden wil afleggen, kiest voor de asfaltweg naar Martinsbruck met weinig verkeer.  Vanaf hier volgt u het verloop van rivier de Inn en fietst u over de Innradweg, inclusief een korte omweg naar de oude douanepost van Altfinstermünz en via de Kajetansbrücke, naar het eindpunt vandaag: Pfunds.

Eindpunt: Pfunds

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 01: Nauders – Pfunds (46.874909282,10.508665505)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.