© Tirol Werbung/Oliver Soulas
© Tirol Werbung/Oliver Soulas
© Tirol Werbung/Oliver Soulas
© Tirol Werbung/Oliver Soulas

Etappe 14: Niederau/Wildschönau - Kirchberg

Deze etappe geeft het echte ‘Tirol Mountain Bike Safari-gevoel’: vier bergbahnen helpen u ruim 3.000 hoogtemeters bergopwaarts te overbruggen.

Per mountainbike dient u zelf nog eens 1.000 hoogtemeters bergopwaarts te trotseren. De fenomenale uitzichten in alle richtingen – het Brixental in, naar de Wilder Kaiser en de Alenhauptkamm – maken deze etappe een highlight van de Tirol Mountain Bike Safari.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte rechts op deze pagina.

Per mountainbike dient u zelf nog eens 1.000 hoogtemeters bergopwaarts te trotseren. De fenomenale uitzichten in alle richtingen – het Brixental…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Niederau

Eindpunt

Kirchberg

Bergketen

Lengte

45,5 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Hoogte

1.800 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:3.445 m
Hoogtemeters bergopwaarts800 m
Hoogtemeters afdaling3.445 m

Routebeschrijving

Startpunt: Niederau • Markbachjochbahn Wildschönau • +43 5339 53530 • www.schatzbergbahn.at

Vanaf Niederau brengt de Markbachjochbahn u naar het eerste hoogtepunt van deze etappe. Via talloze bochten en via de Grafenweg, loopt de afdaling naar Hopfgarten en de bergbahn op de Hohe Salve.

Bergbahn op dit deel van de etappe: Salvenbahn Hopfgarten • +43 5333 4000 • www.kitzbueheler-alpen.com

Bij het midden station houdt u rechts aan en klimt u nog eens 200 hoogtemeters, voor u aan de afdaling naar het Brixental begint. Aangekomen in het dal steekt u de Bundesstraße over aan biket u aan de andere zijde van het dal bergopwaarts naar Westendorf. In het dorpscentrum van Westendorf wordt het dalstation van de Alpenrosenbahn goed aangegeven.

Bergbahn op dit deel van de etappe: Alpenrosenbahn Westendorf • +43 5334 20000 • www.westendorf.at

Na de rit naar het bergstation van de Alpenrosenbahn, splitsen de wegen van de reguliere route en de singletrail-variant zich. Wanneer u voor de reguliere route kiest, gaat u in noordelijke richting naar Choralpe. Vanaf hier volgt u de weide weg, die over gaat op een grindpad bergopwaarts naar de Hochbrixen Gondel in Brixen. U maakt een rit met de gondel.

Wie voor de singletrail-variant kiest, moet eerst hard werken voor de beloning volgt. Vanaf het bergstation van de Alpenrosenbahn biket u via het Brechhornhaus naar de Kreuzjöchlsee. Kort daarna bereikt u het hoogst gelegen punt en biket u kort over een grindweg en aansluitend over de Harlassanger Trail (S1) bergafwaarts richting Kirchberg. Wanneer u deze dag meerdere singletrails wilt bedwingen, gaat u in Kirchberg met de Gaisberglift naar boven en heeft u de keuze uit de 'Lisi Osl Trail’ (S2) en de ‘Gaisbergtrail’ (S2-S3 op de meest technische delen). Opmerking: Beslis van de te voren welke van welke rit u gebruik maakt en koop indien noodzakelijk een extra ticket voor de additionele bergrit.

Bergbahn op dit deel van de etappe: Gondelbahn Hochbrixen • +43 5334 8507 • www.kitzbueheler-alpen.at

Na een kort bezoek aan de Filzalmsee nabij het bergstation, voert de route over een snelle asfalt weg terug het dal in. Aangekomen bij het fietspad naar Kirchberg, is het tijd om uw remmen rust te geven en af te laten koelen. 

Eindpunt: Kirchberg

Opmerking: de lengtes en hoogtes van de routes zijn indicaties. De gegevens zijn verzameld aan de hand van kwalitatieve GPS-apparatuur en verwerkt in professionele software. Door de ontwikkelingen van zowel de natuur als de technologie kunnen de gegevens verouderd zijn. 

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 14: Niederau/Wildschönau - Kirchberg (47.449057577,12.088930102)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.