Bike Etappe 02, © Tirol Werbung
Bike Etappe 02, © Tirol Werbung
Bike Etappe 02, © Tirol Werbung
Bike Etappe 02, © Tirol Werbung

Etappe 02: Pfunds - Landeck

Deze middelzwarte tot zware etappe is inclusief het hoogst gelegen punt van de hele Tirol Mountainbike Safari en vereist een goede conditie. U mountainbiket namelijk tot twee keer toe vanuit het Inntal omhoog. Eerst via Schönjochbahn in Fiss naar het zonneplatteau van Serfaus-Fiss-Ladis en aansluitend via de Via Claudia Augusta naar Fließ. Geheel naar eigen voorkeur gaat u via een grindweg of singletrails naar beneden.

Tips & Info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina. 

Tips & InfoMeer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, singletrail-varianten, tips…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Pfunds

Eindpunt

Landeck

Bergketen

Samnaungroep

Lengte

56 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.420 m820 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:2.200 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.250 m
Hoogtemeters afdaling2.400 m

Conditie

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Pfunds

Kort nadat u Tösens bent gepasseerd gaat u over op de Innradweg en loopt de route via grind en asfalt in serpentines steil omhoog door het zonneplatteau naar Serfaus. Vanaf hier biket u verder naar het dalstation van de Schönjochbahn in Fiss.

Bergbahn op deze etappe: Schönjochbahn Fiss • +43 5476 6239 • www.serfaus-fiss-ladis.at

Vanaf het bergstation in de buurt van Fisser Joch fietst u in noordelijke richting bergafwaarts over een grindpad naar Schotter. Op weg naar de Schöngampalm biedt de Zirbentrail (S1) ook een mooi single trail route. Vervolgens rijdt u vanaf de Schöngampalm over een grindpad licht bergafwaarts tot u Obladis bereikt. Hierna volgt u de route over de Asterhöfe in eerste instantie over een gravelpad en vervolgens een asfaltweg voor u het dal in slingert. Wie nog voldoende tijd heeft en het liefst nog een singletrail verkent, fietst niet tot aan Prutz, maar gaat in Ladis met de Sonnenbahn terug naar Fiss en stapt nogmaals in de Schönhochbahn naar boven. De bewegwijzerde ‘Frommestrail’ voert via het Frommes kruis en de Frommes Alp naar Obladis. Het onderste deel van de route is bezaaid met boomwortels en telt enkele uitdagende passages (S3). 

In het Inntal wisselt u op de Innradweg drie maal van oever zijde, voor u in serpentines bergopwaarts naar Fließ biket. Vanaf hier gaat de route over een deel van de Romeinse Via Claudia Augusta weg. Vervolgens rijdt u via smalle bochten door het bos naar beneden voor het eindpunt van vandaag: Landeck.

Eindpunt: Landeck
 

Tip: het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis bevindt zich aan de weg tussen Serfaus en Fiss. Bij het dalstation van de Waldbahn kunt u downhill mountainbikes, bescherming en vol vizierhelmen huren. 

Let op: de routelengte en hoogtegegevens zijn afgerond en dienen als indicatie. De gegevens zijn vastgelegd met hoogwaardige GPS-apparatuur en verwerkt met professionele software. Afwijkingen van omgevingsinvloeden en technologische verschillen kunnen voorkomen.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 02: Pfunds - Landeck (46.967986042,10.543680568)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.