© Tirol Werbung/C. Ruetzler
© Tirol Werbung/C. Ruetzler

Etappe 08: Steinach am Brenner - Tulfes

Deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari is, met iets meer dan 400 hoogtemeters bergopwaarts, is een redelijk ontspannen tocht.

De afdalingen overwinnen in totaal iets meer dan 1.000 hoogtemeters. Het Bikepark Tirol in Steinach biedt downhill cracks en iedereen die zijn downhillvaardigheden wil verbeteren, twee geprepareerde downhill routes vanaf de Bergeralmbahn. Aansluitend voert de route vanaf Matrei over de oude Romeinse weg door het Wipptal en over de beroemde Patscherkofel naar Tulfes.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

De afdalingen overwinnen in totaal iets meer dan 1.000 hoogtemeters. Het Bikepark Tirol in Steinach biedt downhill cracks en iedereen die zijn…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Steinach am Brenner

Eindpunt

Tulfes

Bergketen

Lengte

36,4 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.610 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.120 m
Hoogtemeters bergopwaarts600 m
Hoogtemeters afdaling1.250 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Steinach am Brenner

In Steinach bereikt u binnen een paar honderd meter het dalstation van de bergbahn 'Bergeralmbahn'. De lift brengt u naar een hoogte van bijna 1.600 m.

Bergbahn op deze etappe: Bergeralmbahn • +43 5272 6333 • www.bergeralm.net

Boven aangekomen, kunt u genieten van het prachtige uitzicht op het Wipptal. Vanaf hier volgt u eerst de talrijke bochten in oostelijke richting en vervolgens de mountainbikeroute in noordelijke richting naar Steinach in het dal. Vanaf hier volgt u kort het fietspad van de vorige etappe en rijdt u het dal uit. In Matrei buigt de route in oostelijke richting af naar de oude Romeinse route en volgt deze met enkele tussentijdse klimmetjes verder naar het noorden. Onderweg komt u langs enkele kleine dorpen en plaatsen met talloze idyllische straatjes. Onder de Patscherkofel, de berg van Innsbruck, loopt de route in oostelijke richting verder. De blijft op deze hoogte biken tot aan Tulfes, de eindbestemming van deze etappe.

Eindpunt: Tufles

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 08: Steinach am Brenner - Tulfes (47.090172396,11.464923302)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.