Kelchsau- Bauernhof met bloemen langs de weg, © Kitzbüheler Alpen
Kelchsau- Bauernhof met bloemen langs de weg, © Kitzbüheler Alpen
E-Bike tocht over de 'Langen Grund', © Kitzbüheler Alpen
E-Bike tocht over de 'Langen Grund', © Kitzbüheler Alpen
Goud, © Kitzbüheler Alpen
Goud, © Kitzbüheler Alpen

E-Bike tocht naar de Tiefentalalm

Beginnende e-bikers en sportieve fietsers verheugen zich op deze comfortabele e-bike rit door Kelchsau, één van de drie natuurrijke valleien van het Brixental. Dit dal bestaat uit een bijzonder mooi en weelderig alpine landschap. Tijdens deze middelzware tocht geniet u met volle teugen van de schoonheid van de Tirol bergwereld.

  • Bij de Erla Brennhütte geniet u in een oase rust van een hapje of een drankje. Het adembenemende uitzicht op de ongerepte natuur van dit zijdal van de Kitzbüheler Alpen krijgt u er gratis bij.
  • In de Tiefentalalm geniet u in een rustieke sfeer van zelfgemaakte almproducten. Deze hut is ca. 500 jaar oud en is hiermee een van de oudste nog in bedrijf zijnde almhutten van Tirol. 

Bij de Erla Brennhütte geniet u in een oase rust van een hapje of een drankje. Het adembenemende uitzicht op de ongerepte natuur van dit zijdal…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Lengte

28,5 km

Reistijd

3 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.434 m

Hoogtemeters bergopwaarts866 m

Downloads

Routebeschrijving

Deze e-bike tocht start bij de tourist office van Hopfgarten. U rijdt onder het spoor door en gaat bij de brug rechtdoor. Vervolgens slaat u linksaf richting Kelchsau. U volgt de weg richting het dal tot aan de tolweg, waar u de Langen Grund opgaat (fietspad nummer 226). U blijft rechtdoor fietsen richting Gasthog Moderstock. Over het grindpad fietst u verder naar de Erla Brennhütte (1.220 m), waar u de mogelijkheid heeft om uw accu op te laden. Daarna gaat u verder via Alm Erla in het Tiefental naar de Tiefentalalm (1.439 m). De lange en comfortabele rit bergafwaarts loopt over de Langen Grund en gaat over op een grindpad. Vanaf Kelchsau fietst u weer op een asfaltweg, die u volgt tot aan het eindpunt Hopfgarten.

Deze middelzware route is 21,5 km lang en is in ca. 2 uur af te leggen. Tijdens deze rit overbrugt u 818 hoogtemeters over asfaltwegen en grindpaden.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: E-Bike tocht naar de Tiefentalalm (47.432144,12.215565)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.