Jochtrail, © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com
Jochtrail, © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com

Singletrail
Jochtrail

Het veelzijdige aanbod aan loipes in de vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis is met de Jochtrail opnieuw verrijkt met een mooie singletrail. De directe verbinding tussen Fiss en Serfaus begint bij de Schönjochbahn op het Fisser Joch op 2.440 meter hoogte. Omgeven door een adembenemend bergdecor kronkelt het deels natuurlijke pad, voorzien van enkele North Shore-elementen, naar het 500 meter lager gelegen middenstation van de Komperdellbahn. De middelzware singletrail is ingedeeld tussen S1 en S3.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Bergstation Schönjochbahn

Eindpunt

Middenstation Komperdellbahn

Bergketen

Samnaungroep

Lengte

5,8 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail gemiddeld

Hoogte

2.440 m1.970 m

Hoogtemeters afdaling460 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats bij het dalstation Schönjochbahn

Trail-Status
www.bike-sfl.at

Downloads

Routebeschrijving

mountainbiketocht begint in Fiss. Met de Schönjochbahn (fietskaart verplicht) kunt u gemakkelijk naar het Fisser Joch op 2.440 meter hoogte. Als alternatief kan het bergstation ook met eigen spierkracht worden bereikt. In dit geval is de start bij het Serfaus-Fiss-Ladis Bikepark. Deze vermoeiende route volgend gaat over de bosweg richting de Joch. Vooral de passage van Steinegg is veeleisend.

 

Het startpunt van de hoogteloipe ligt direct bij het bergstation van de Schönjochbahn. Van daaruit loopt de afwisselende singletrail over de gemarkeerde weg richting Serfaus. De trail kronkelt over prachtige alpenweiden en slingert langs de berghelling naar beneden naar het dal. Remmen is nauwelijks nodig, omdat de lange, vloeiende passages herhaaldelijk worden onderbroken door korte tegenklimmen en uitdagende oversteekplaatsen.

De ingebouwde North Shore-elementen en een ruig gedeelte met rotsen maken het plezier op het parcours af. Als u de afwisselende route niet in één keer wilt afleggen, pauzeer dan op de Mittlerer Sattelkopf en geniet van het panorama van de omliggende bergen.

Tip: de aankoop van het All-Mountain Rides ticket zorgt voor maximaal trailplezier. Het ticket is geldig voor het bikepark en voor alle omliggende singletrails, inclusief het gebruik van zeven bergbanen. Informatie over het ticket vindt u hier.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Jochtrail (47.07474,10.58799)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.