Wielerroute
Kaunertaler Gletscherstraße

De Kaunertaler Gletscherstraße is dankzij haar spectaculaire klim een van de meest uitdagende wielertochten in Tirol. Op dit pittige traject overbruggen wielrenners vanuit Prutz ruim 1.900 hoogtemeters tot ze de voet van de Weißseespitze bereiken. Deze wielertocht met 29 bochten is meerdere malen onderdeel geweest van de Tour van Oostenrijk. Amateurwielrenners kunnen in juni met de ‘Kaunertaler Gletscherkaiser’ race strijden voor een ereplaats.

© Franz Oss

"Een gigantische berg.  De hoogste moeilijkheidsgraad. Midden in de ruwe en mooie natuur. Hier, op deze 41 kilometer lange beklimming ervaar je elke meter de innerlijke kracht van het wielrennen." 

Thomas Pupp, oprichter ‘Tirol Cycling Team’

Grote plattegrond openen

Startpunt

Prutz

Eindpunt

Prutz

Bergketen

Lengte

77 km

Reistijd

4 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.750 m860 m

Hoogtemeters bergopwaarts2.260 m
Hoogtemeters afdaling2.260 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

De eerste 20 km vanaf Prutz start eenvoudig met relatief weinig hoogteverschil. Kort voor de Gepatschstausee op ruim 1.800 m, is er sprake van een hellingpercentage van 10% met enkele bochten. Vanaf de dam geniet je van een prachtig uitzicht op het meer met de indrukwekkende gletsjerwereld op de achtergrond. Om het gering aanwezige verkeer volledig te vermijden, kan je de dam oversteken. Zo bereik je de weg aan de andere zijde van het meer, die volledig is afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen. Na ongeveer 6,5 km komt u weer op de tolweg uit.

Hier begint het meest uitdagende deel van de tocht. Op een traject van ongeveer 10 km, overbrugt u de laatste 1.000 hoogtemeters. Bij de verschillende bochten is sprake van een hellingspercentage tot 13% en wordt u regelmatig getrakteerd op fenomenale uitzichten op de gletsjerwereld.

Opmerking: de uitstekende kwaliteit van de weg nodigt uit om flink hard naar beneden te racen, maar onderschat de bochten niet!
 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kaunertaler Gletscherstraße (47.07589,10.66331)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.