Wielerroute
Kitzbüheler Horn

Geen andere wielrentour in Tirol krijgt meer respect van wielrenners dan deze. De wielertour van Kitzbühel naar de Kitzbüheler Horn staat bekend als de koningsetappe van de Oostenrijkse wielrencompetities. Wielrenners zoeken hun grenzen op door het continue hellingspercentage van 10 tot 18 procent. Als beloning wacht hoog boven Innsbruck een fantastisch uitzicht en een stevige Tiroler maaltijd in restaurant Alpine House.

"Mijn huisberg! De Kitzbüheler Horn is zonder twijfel een van de moeilijkste beklimmingen voor wielrenners. Bij de ‘Knödelfleischgraben’ (letterlijk vertaald de knödelvleeskloof), is het steilste deel en wordt het echt loodzwaar. Op dit moment staat de snelste beklimming nog steeds op mijn naam met 28:24 minuten." 

Thomas Rohregger, oud-profwielrenner

Grote plattegrond openen

Startpunt

Kitzbühel centrum

Bergketen

Lengte

20,6 km

Reistijd

1 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.670 m780 m

Hoogtemeters bergopwaarts990 m
Hoogtemeters afdaling990 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Het beginpunt naar de Kitzbüheler Horn bereikt u door vanaf Kitzbühel richting St. Johann te rijden. Net voorbij Kitzbühel gaat u rechtsaf en fietst u onder de spoorweg door. Vanaf hier begint de uitdaging. Het 8 km lange traject voert naar het Alpenhaus op 1.670 m.

Op het 10 km lange traject tussen Kitzbühel (780 m) en het Alpenhaus overwin je in totaal 890 hoogtemeters. De laatste 6 km zijn zeer goed bewegwijzerd voor wielrenners. Na iedere kilometer wordt aangegeven hoe ver je nog van het eindpunt bent verwijderd en waar de steile passages zijn. Een ding is zeker: op de Kitzbüheler Horn werk je je absoluut in het zweet.

Tip: mountainbikers kunnen vanaf het eindpunt nog eens 320 hoogtemeters afleggen naar de top. Dit traject over smalle wegen is niet geschikt voor wielrenners.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Kitzbüheler Horn (47.45039,12.39428)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.