© Tirol Werbung / Neusser Peter
© Tirol Werbung / Neusser Peter

Maria Waldrast

Deze 32 km tellende MTB tocht is een bijzondere belevenis. Zowel het prachtige landschap, als de culturelere en spirituele bezienswaardigheden en activiteiten maken diepe indruk.

  • Langs de route van deze mountainbiketocht ligt de indrukwekkende Maria Waldrast des Servitenordens bedevaartkerk. Met haar ligging op een hoogte van ruim 1.600 m, aan de voet van de Serles, is de Maria Waldrast één van de hoogst gelegen kloosters van Europa. Sinds de bouw in de 15e eeuw is trekt het klooster van heinde en ver pelgrims aan. Ook schijnt het water de bron die hier ontspringt een heilzame werking te hebben.
  • Voor u dit indrukwekkende pelgrimsoord bereikt, moet u eerst 900 hoogtemeters bergopwaarts overwinnen. De tocht start bij het treinstation van Matrei am Brenner, waarvandaan u de kronkelende asfaltweg naar de kerk volgt.
  • De route gaat verder bergopwaarts over een bospad voor u bergafwaarts fietst in de richting van Mieders in het Stubaital.
  • In het dal aangekomen wacht u een laatste korte klim naar Kreith. Daarna zet u met de mountainbike ontspannen koers naar de Bergisel en Innsbruck. In 1809 werd op de Bergisel onder het bewind van Andreas Hofer gestreden om de vrijheid van Tirol. De gedenktekens en musea herinneren aan de belangrijke gebeurtenissen van deze tijd. Vandaag de dag staat de Bergisel echter vooral bekend om de internationale skispring-evenementen.

Grote plattegrond openen

Bergketen

Lengte

32 km

Reistijd

4 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.690 m580 m

Hoogtemeters bergopwaarts960 m
Hoogtemeters afdaling1.370 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.