MTB-rondrit Maria Waldrast - Innsbruck, © Tirol Werbung / Neusser Peter
MTB-rondrit Maria Waldrast - Innsbruck, © Tirol Werbung / Neusser Peter

MTB-rondrit
Maria Waldrast - Innsbruck

Tijdens deze mountainbiketocht van Matrei am Brenner naar het populaire bedevaartsoord Maria Waldrast zorgen zowel pittoreske landschappen als culturele bezienswaardigheden langs de route voor indrukwekkende belevenissen. Met bijna 700 meter hoogtemeters aan het begin van de toer, wordt het grootste deel van de klim al overwonnen. Via de Telfer Wiesen - een absoluut natuurjuweeltje - bereiken fietsers het westelijke middengebergte. Langs traditionele boerendorpen als Mutters en Natters dalen de route uiteindelijk af naar Innsbruck.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Matrei am Brenner, Bahnhof

Eindbestemming

Maria Waldrast

Eindpunt

Matrei am Brenner, Bahnhof

Bergketen

Lengte

32 km

Reistijd

4 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.690 m580 m

Hoogtemeters bergopwaarts960 m
Hoogtemeters afdaling1.370 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Matrei am Brenner, treinstation

Rustmogelijkheden:

  • Klostergasthof Maria Waldrast
  • Matreier Ochsenalm
  • Berggasthof Koppeneck, Bergstation Serlesbahn
  • Alpengasthof Sonnenstein

Downloads

Routebeschrijving

Het startpunt is het treinstation in Matrei am Brenner. Vanaf daar fietst u in noordelijke richting door het stadscentrum naar de kruising 'Mützens, Wallfahrtskirche Maria Waldrast'. Sla hier links af. De route leidt onder de snelweg door naar de wijk Mützens. Na de laatste huizen passeert u de tolpoort en rijdt u langs de Waldraster-beek. De route voert dan over enkele kronkelwegen naar het Alpengebied en verder naar het bedevaartklooster Maria Waldrast. De verharde weg eindigt hier en gaat over in een bospad rechtdoor naar het hoogste punt, naar de overgang met het Stubaital. Hier splitst de bosweg zich en leidt de tocht richting Mieders. Route 559 gaat bergafwaarts en voert langs de eerste huizen in Mieders. Sla bij het dalstation van de kabelbaan links af de weg op richting Fulpmes, langs de 'Kleinen Talrunde 566'. Sla na 600 meter rechts af. Volg nu de weg recht naar beneden, onder de Stubaitalstrasse door en rijd naar de brug over de Ruetz. Fiets het dal uit richting 'Gallhof, Telfer Wiesen'. Al snel klimt de route weer en het bospad splitst zich, volg het linker pad 'Telfer Wiesen'. Kort nadat de sporen van de Stubaitalbahn zijn overgestoken, slaat u scherp rechts af en rijdt u in de richting van 'Kreith, Mutters'. De route leidt nu over lichte klimmingen en afdalingen door weiden en bossen bijna altijd parallel aan het treinspoor naar het district Kreith. Wanneer u de asfaltweg in Kreith bereikt, volgt u deze rechtstreeks naar de kerk van Mutters. Buig hier rechtsaf, richting Innsbruck, tot u weer de spoorweg oversteekt. Direct daarna vertakt de route zich richting Natters. Hier gaat de route verder door het dorpscentrum en richting Innsbruck. Bij een rotonde wordt de Brennerbundesstraße bereikt, die richting Innsbruck leidt. Kort voor de spoorwegovergang gaat u rechtsaf een zijstraat in. Deze leidt naar de Bergiselsskischans (let op de toegangsinformatie). De afdaling gaat verder van het springstadion tot de hoofdweg weer verschijnt. De route gaat rechtdoor langs de Wiltenabdij (rechts) en de Wiltenbasiliek (links) naar het centrum van Innsbruck. Rijd daar over de Leopoldstrasse naar de triomfpoort. Sla hier rechtsaf de Salurner Straße in en na ongeveer 300 meter bereikt u het centraal station van Innsbruck. U kunt de ÖBB-trein pakken om terug te keren naar het startpunt in Matrei am Brenner. De treinreis duurt ongeveer 20 minuten. 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Maria Waldrast - Innsbruck (47.12949,11.45386)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.