Singletrail
Plamort Trail

Een fantastische afdaling en steeds het uitzicht over de blauwe Reschensee – de Plamort Trail maakt deel uit van de Drie-Landen Enduro Trails en is een echte klassieker. Het is een absolute must tijdens elk mountainbike-verblijf in Nauders. Een eindeloos lijkende 5,5 kilometer lange trail voert langs historische locaties als de tank-versperring, tot aan de Italiaanse grens en gaat verder langs een bunkercomplex. Met de Reschensee als doel voert de route 'flowy' naar beneden over alpenweiden, door het bos, over rotsen en stenen. De route van Bergkastel naar de Reschensee is in vier trajecten verdeeld en heeft afwisselend een moeilijkheidsgraad van S1 en S2.

© Mario Webhofer

‘Beter bestaat eigenlijk niet. Na flowige passages kom je bij de bunkers waar je een fantastisch uitzicht hebt over de Reschensee en het berglandschap.’

Lars Lotze, Mountainbike-Guide

Grote plattegrond openen

Startpunt

Bergkastelalm

Eindpunt

Nauders

Bergketen

Sesvennagebergte

Lengte

5,5 km

Reistijd

0 uur 36 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail gemiddeld

Hoogte

2.160 m1.550 m

Hoogtemeters afdaling735 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats bij het dalstation van de Bergkastelbahn

Downloads

Plamort Trail
Plamort Trail
Plamort Trail
Plamort Trail
Plamort Trail

Routebeschrijving

Op de top kan de grote trail routekaart met de markante houten torenspitsen niemand ontgaan. Volg de bordjes van de Almtrail voorbij de Stieralmhut naar Hochebene Plamort. Dit is de start van de Plamort Trail (S1). De route is flowig, gaat eerst iets bergopwaarts, dan bergafwaarts en voert over weiden en langs machtige tank-versperringen aan de Oostenrijks-Italiaanse grens. Volg de aanwijzingen naar de historische bunkers. Nu komt het traject Bunker Trail (S2), dit is de verbinding naar Reschen. Het eerste deel is snel en niet al te steil, maar dan wordt het terrein uitdagender met wortels en rotsen. Na een aantal snelle en flowige traverses door het bos voert de trail langs de bergwand naar de start van de Etsch Trail S2). In talrijke, deels steile en nauwe bochten slingert de route door het bos over een losse en rotsachtige ondergrond en vereist flink wat technische vaardigheden. Dit laatste deel van de afwisselende trail is ongetwijfeld het meest veeleisend en heeft zelfs stukjes met een moeilijkheidsgraad S3. Na deze 680 hoogtemeters tellende afdaling eindigt de route in Reschen.

Voor de terugweg zijn er verschillende mogelijkheden: Het dalstation van de Schönebenbahn ligt op een paar minuten langs de Reschensee. Ga met de lift omhoog en rijd over de Oberen Schöneben Trail (98) via Reschner Alm en de afwisselende Drie-Landen Enduro Trail (65) terug naar de Mutzkopf en Nauders. Wie geen energie meer heeft, neemt vanaf Reschen het fietspad in het dal (Via Claudia Augusta) terug naar het startpunt.

Tip: De 3-Länder Gold Bike biedt alle mountainbikers in het drielandengebied een geweldige bonus en geeft toegang tot alle bergliften en trails. De card is verkrijgbaar bij alle kantoren van het toerismebureau in de regio. 

De Plamort Trail is onderdeel van de Drie-Landen Enduro Trails. Dit is een grensoverschrijdend routenet aan de Reschenpas met vier bergliften en 21 trails. Meer informatie op www.nauders.com.

Fietsverhuur


Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Plamort Trail (46.86212,10.54068)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.