Zillertal fietspad, © Zillertal Tourismus/blickfang-photographie.com
Zillertal fietspad, © Zillertal Tourismus/blickfang-photographie.com

Zillertal fietspad

Het Zillertal fietspad is een perfecte tour voor gezinnen met kinderen, recreatieve fietsers en voor degene die voor het eerst sinds lange tijd weer op de fiets stappen. Over een lengte van 31 kilometer fietst u comfortabel door de brede en zonnige valleien van Mayrhofen naar Strass langs de Ziller rivier. De gemakkelijke route met een hoogteverschil van 140 meter leidt grotendeels over asfalt of grind en gaat langs bekende dorpjes.

Langs het fietspad in het Zillertal bieden talrijke recreatiemogelijkheden actievolle of ontspannende pauzemogelijkheden dankzij de vele pretparken, buitenzwembaden en speeltuinen. Als u de route wilt verkorten of verlengen, kunt u het beste de Zillertalbahn nemen. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om via de vele stations terug te keren naar het startpunt.  

 • Het Vrijetijdspark Zell heeft een oppervlakte van meer dan 45.000 vierkante meter met veel leuke activiteiten voor kinderen. Het beschikt over een buitenzwembad met een sportbad, stroomversnelling, reuzenglijbaan, kinderbad, Raiffeisen-Avontuur speeltuin, beachvolleybal, tennis, mini-golf, jeu de boules baan, voetbalveld, fun-court voor volleybal, straatvoetbal en basketbal en de ‘zintuigen’tuin.
 • In de 16-meter hoge Kletterhal Aschau kunnen bergbeklimmers hun hart ophalen bij de vele routes met verschillende moeilijkheidsgraden en bij een grote boulder sectie. De klimhal bevindt zich midden in het pretpark dat ook beschikt over een zwemmeer, beachvolleybal en skatepark.
 • Het Active Center Zillertal in Aschau biedt verschillende wateractiviteiten, grasskiën, mountainbiken, paragliden, canyoning en raften.
 • Waag je in Kaltenbach in het avontuur themapark met een natuur touwenparcours op grote hoogte met zeven verschillende parcours, de klettersteig over de waterval of de Flying Fox.
 • Van Ried leidt een mooie trail met 14 stations van de Riedbachbrug naar de Riedbergkapelle. De stations zijn van de plaatselijke kunstenaar Hermann Wildauer, die ze heeft uitgesneden en vervolgens in brons heeft gegoten.
 • In de HolzErlebnisWelt FeuerWerk in Fügen komt u meer te weten over de herkomst en de verwerking van hout door middel van een rondleiding door de moderne biomassacentrale.  
 • In de spa- en belevenisbaden in het Zillertal in Fügen laten volwassenen zich ontspannen verwennen, terwijl kinderen en jongeren stoom afblazen in de vele zwembaden en bij de tot 143 meter hoge glijbanen.
 • Het Schlitters meer biedt verkoelend waterplezier en talloze mogelijkheden voor actieve mensen dankzij het beachvolleybalveld, tennisbaan en een recreatief speelterrein.
 • Meer zwemmogelijkheden langs het Zillertal fietspad zijn te vinden het sport en wellnesshotel Held, bij de in ‘Wohlfühlcamping’ Hell, het avontuurlijke zwembad Zillertal, het zwembad ‘Stumm’ en de belevenisvijver Aufenfeld.
 • Vanaf het eindpunt van de etappe kunt u aansluitend de Innradweg volgen die leidt naar het in 1575 gebouwde slot Rotholz of naar het pelgrimsoord de Heilige Maria kerk bij Brettfall.

Langs het fietspad in het Zillertal bieden talrijke recreatiemogelijkheden actievolle of ontspannende pauzemogelijkheden dankzij de vele pretparken,…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Mayrhofen

Eindpunt

Strass im Zillertal

Bergketen

Lengte

31 km

Reistijd

2 uur

Kenmerken

 • Rondritten
 • Rolstoeltoegankelijk
 • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

630 m

Hoogtemeters afdaling145 m

Routebeschrijving

Vanuit Mayrhofen, het bekende vakantieoord in het Zillertal, leidt het eerste deel van het fietspad over 5 kilometer door Schwendau en Ramsau naar Hippach. Omringd door de Zillertaler, Tuxer en de Kitzbüheler Alpen fietst u in slechts 4 kilometer naar het idyllische dorpje Zell am Ziller. De plaats van het jaarlijkse Gauder Festival begin mei is ook de thuisbasis van de Arena Coaster, de eerste Alpine achtbaan van het Zillertal. Het Feizeitpark Zell beslaat een oppervlakte van 45.000 vierkante meter waar talrijke zwembaden en speelgelegenheden kunnen worden uitgeprobeerd.  

Slechts 4 kilometer verderop in Aschau staat de 16 meter hoge kletterhal te wachten voor het volgende spel- en zwemplezier. In het midden van het Zillertal in Kaltenbach ligt het spectaculaire avonturen belevenispark met een natuurlijk touwparcours op grote hoogte en een klettersteig. Degenen die liever afkoelen, vinden talloze zwembaden en glijbanen in het nabijgelegen Badewelt Stumm. Het Zillertal fietspad leidt verder naar Uderns, hier is het Zillertal het breedst. Fügen, de grootste plaats in het voorste deel van het Zillertal, zorgt voor veel afwisseling tijdens de fietstocht dankzij de Zillertal Spa, het lokale museum, de Zillertaler hooimelk- en zuivelmakerij, de Zillertal Speckstube en HolzErlebnisWelt FeuerWerk.

Slechts 3 kilometer voor het einde van de fietstoer is een laatste stop aan te bevelen bij het zwemmeer Schlitterer. In Strass mondt het Zillertal fietspad uit in de Innradweg die ofwel naar Innsbruck of naar Kufstein leidt.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Zillertal fietspad (47.401401034657,11.837082810266)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.