© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH / Daniel Zangerl
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH / Daniel Zangerl

Winterwandelen voor gezinnen

Met je voeten door de fascinerende sneeuw wandelen - ook met de kleinste voetjes is het heerlijk. Gezinsvriendelijke winterwandelingen combineren de ervaring van de natuur met spannende verhalen - en zijn heel gemakkelijk te maken.

Dieren, mythische wezens, boeiende verhalen en een flinke portie frisse winterlucht zorgen voor de nodige afwisseling en spanning tijdens gezinswandelingen. Winterwandelen met kleine voetjes is kinderspel, met vele mogelijkheden in Tirol. Een bezoek aan de Zammer Lochputz-kloof leidt door een magische winterwereld van ijswatervallen, bizar mooie patronen en vele plekken om te bewonderen.Wie graag 's avonds op pad gaat, kan zich onderdompelen in de magische, oogverblindende wereld van het Lumagica lichtpark op de Ehrenberg Castle Highline 179. In Foisching staat een klassieker, het dierenverblijf, op het programma: deelnemers kunnen van een kenner leren welke dieren in het gebied scharrelen, eten en sluipen.

Dieren, mythische wezens, boeiende verhalen en een flinke portie frisse winterlucht zorgen voor de nodige afwisseling en spanning tijdens…

toon meertoon minder
© TVB TirolWest

1
Wintermagie in Zammer Lochputz

Vakantieregie TirolWest

Het glinstert en sprankelt - de Zammer Lochputz presenteert zich in zijn winterkleding. De sprookjesachtige sfeer met de glinsterende ijskristallen van de waterval laten niet alleen kinderogen stralen. Deze winter opent de mystieke kloof van Tirol weer zijn deuren en neemt je mee in een wereld van legendes en wonderlijke verschijnselen.

Tijdens een nachtelijke wandeling door de verlichte kloof krijgen bezoekers unieke indrukken middenin een dromerig winters decor. De verwoeste smederij, de spiegelgrot en de stenen stier samen met de nimf - dit natuurspektakel in de winter is voor iedereen onvergetelijk en maakt iedereen blij zodat ze graag nog een keer terugkomen.

De wandeling vindt elke woensdag plaats van eind december tot eind februari. Vanaf 19.30 uur en de laatste rondleiding start om 21.00 uur. Met de TirolWest Card is gratis toegang, anders €3,50. Geen registratie vereist.

© Pia Nickl

2
Lichtpark Lumagica

Natuurparkregio Reutte

De ruïne van kasteel Ehrenberg verandert in het winterseizoen in een magische lichtwereld: met vindingrijke lichtinstallaties wordt een fantastisch verhaal verteld. Zelfs vanuit de hermitage aan de voet van de kasteelheuvel zijn de lichtgevende figuren van de Lumagica Ehrenberg te zien: dieren, mythische wezens, bomen. Gasten kunnen het kleurrijke spektakel bij de kasteelruïne bereiken met een eenvoudige wandeling door het winterbos. Ook een bezoek aan de unieke brug Highline 179 is de moeite waard: van daaruit heb je een prachtig uitzicht op het spektakel. Het lichtpark Lumagica is bereikbaar via een gemakkelijke wandeling (ca. 30 minuten) vanaf de hermitage Ehrenberg. Een langere tocht (ca. 1 uur) begint bij de Waldrastbahn.

Openingstijden: 22 november 2022 t/m 26 februari 2023, dagelijks van 16.30 tot 21.00 uur (open do-zo in januari)

© WIldschönau Tourismus

3
Rond het Foisching-wildreservaat

Wildschönau

Als je je nog dieper in de winterse natuur van de Wildschönau wilt onderdompelen, moet je deelnemen aan een begeleide wandeling met berggids Rainer Schoner. Naast nacht- en sneeuwschoentochten biedt hij ook de wandeling "Around the Foisching Game Reserve" aan. Er zijn veel spannende dingen te leren voor de deelnemers.

Aanmelding bij VVV Wildschönau, tel.: +43.5339.8255, e-mail: info@wildschoenau.com

 

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.