© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki
© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki

Winterwandelen voor levensgenieters

De Tiroler natuur en cultuur kunnen uitstekend worden beleefd op besneeuwde paden - of het nu gaat om een ​​winterwandeling in het natuurpark Karwendel, op culinaire en fotografische uitstapjes of tijdens een meerdaagse gezondheidswandeling in het Wipptal.

De vele nuttige indrukken van winterwandelen worden opgeslagen in ons hoofd. Bijzondere herinneringen kunnen worden vastgelegd op een fototour met een professionele fotograaf: samen gaan we naar de mooiste winterwandelplekken in de Wilder Kaiser. In het natuurpark Karwendel kunnen winterwandelaars tijdens verschillende tochten interessante feiten leren over alpinisme, jacht, bosbouw en het naast elkaar bestaan ​​van mens en dier in Tirol. Wie op zoek is naar ontspanning, kan in het besneeuwde Wipptal iets goeds doen voor hoofd, hart en bloedsomloop - natuurbelevenissen zorgen voor ontspanning tijdens meerdaagse gezondheidswandelingen. Geselecteerde herbergen en hutten zijn open voor verfrissingen tijdens wintertochten, bijvoorbeeld in de Lechtal. Op het Mieminger Plateau staan ​​elf culinaire stations opgesteld om een ​​uiterst smakelijke plezierroute te vormen.

De vele nuttige indrukken van winterwandelen worden opgeslagen in ons hoofd. Bijzondere herinneringen kunnen worden vastgelegd op een…

toon meertoon minder

1
Wandelen zoals vroeger in Karwendel

Op zoek naar aanwijzingen met een arendsoog en een verrekijker

Een keer per week wordt het grootste natuurpark van Oostenrijk vanuit een ander perspectief getoond aan geïnteresseerde bezoekers. Je duikt in een lang vergeten tijd waarin mensen en dieren in en met de natuur leefden, maar ook veel gevaren onder ogen moesten zien: 700 jaar mijnbouw in het Halltal, het begin van het alpinisme of het belang van jacht en bosbouw. Bovendien krijgt elke gast hiervoor een Swarovski-verrekijker, waarmee met een beetje geluk gemzen of steenbokken te spotten zijn. De wandeling duurt ongeveer 3 uur en is vanwege de lage hellingen ook geschikt voor kinderen.

Elke vrijdag tussen 1 december 2022 en 31 maart 2023. Het ontmoetingspunt is de parkeerplaats Halltal in Absam. Gastentarief: €5 per persoon, normaal tarief: €10 per persoon. Weerbestendige kleding en voorzieningen vereist. Aanmelden de dag ervoor bij de VVV Hall in Tirol op +43.5223.455440 of info@hall-wattens.at

Op donderdag vinden meer begeleide winterwandelingen door Gnadenwald plaats. Verdere informatie.

2
11 culinaire stations op de Mieminger Plateau-plezierroute

Tiroler Direkt vom Hof ​​specialiteiten op het zonneplateau Mieming

Op deze buitengewone winterwandelroute heb je keuze te over - in ieder geval op culinair gebied. De twaalf kilometer lange Untermieming-plezierroute verbindt niet alleen de drie steden Obermieming, Untermieming en Wildermieming op het zonovergoten Mieming-plateau, maar ook elf culinaire stations. Dit zijn voornamelijk de boerderijen van lokale producenten die heerlijke specialiteiten zoals zelfgemaakte sappen, jam, schnaps, hartig spek en kaas verkopen. De paden zijn grotendeels vlak, sneeuwvrij en ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Innsbruck Tourismus op +43.512.59850, office@innsbruck.info

3
Zeven dagen gezondheidswandelingen met ziektekostenverzekering

Wipptal

De drie componenten "bewegen", "gezonde voeding" en "ontspanning" vormen samen de basis voor de vierdaagse preventievakantie "Actieve Week" (7 dagen) en "Well-Aktiv (4 dagen)" in het Wipptal. Deze twee verblijven worden gesubsidieerd door bijna alle Duitse zorgverzekeraars. Gecertificeerde gezondheidswandelgidsen begeleiden de deelnemers dagelijks op winter- en sneeuwschoenwandelingen, bijvoorbeeld naar de Navis- en Gschnitz-valleien, naar Maria Waldrast en naar de Obernberg-vallei. Bij het begeleiden van de route wordt gelet op kleine hoogteverschillen en goede paden. De transfer is bij de prijs inbegrepen, evenals het gebruik van de sauna in het hotel.

Perioden: 08.01. tot 14.01.2023, 19.03.-25.03.2023, 26.03.-01.04.2023. Zes nachten met halfpension voor €392 per persoon. Telefonisch inschrijven op +43.5272.6270, per E-Mail

4
„Eppas Guats“ bij geselecteerde winterwandelhutten

Lechtal

In het koude seizoen wordt een selectie van alpenweiden, hutten en bergrestaurants in het Lechtal omgetoverd tot gezellige winterse toverhutten. Gasten die de talrijke mooie en goed geprepareerde winterwandelroutes in de regio verkennen, krijgen verleidelijke Tiroler specialiteiten aangeboden om zich te versterken, of - zoals de lokale bevolking zegt - "eppas guats". Uiteraard voornamelijk gemaakt van regionale ingrediënten. Bijna alle magische winterhutten liggen ver van de drukke skipistes.

© Tirol Werbung / Frank Stolle

5
Winterse fototour met een professionele fotograaf

Wilder Kaiser

Met open ogen de mooiste plekken in de regio verkennen en op de juiste manier in scène zetten - dat kunnen deelnemers aan de "Insta-Fototour am Wilden Kaiser" doen. Professioneel fotograaf Mathäus Gartner en een bergwandelgids leiden je door idyllische winterlandschappen en naar bijzondere fotohotspots rond Ellmau, Scheffau, Going en Söll. Tijdens de vier tot vijf uur durende rondleidingen geeft de fotograaf tips over perspectieven en belichtingsinstellingen, macro- en panoramafoto's en nog veel meer. De wandelgids geeft informatie over de winterflora en -fauna. Na afloop is er een debriefing onder het genot van koffie en cake.

Data: 04.01., 01.02., 15.02. en 01-03-2023.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.