Veilige gastvrijheid: de belangrijkste vragen en antwoorden rondom COVID-19

Hier vindt u informatie over de huidige situatie en antwoorden op alle belangrijke vragen over COVID-19 in Tirol.

Huidige situatie in een overzicht 

Laatste update: 16 november 2020

Let op: vanaf dinsdag 3 november 2020 gelden in Tirol strengere maatregelen om het coronavirus in te dammen. Vrijetijdsvoorzieningen (inclusief skigebieden), restaurants en hotels zijn tot 6 december 2020 gesloten. Daarnaast gelden er beperkingen voor het verlaten van de woning tot 6 december 2020.

 

België
Van 31 oktober 2020 geldt vanuit Oostenrijk een gedeeltelijke reiswaarschuwing (veiligheidsniveau 5) voor de regio's Brussel en Wallonië. Voor de rest van het land is er een verhoogd veiligheidsrisico (veiligheidsniveau 4) in verband met de verspreiding van het coronavirus.

De belangrijkste vragen over een wintervakantie in Tirol

Is deze winter mogelijk op wintersport te gaan in Tirol?

Alle skigebieden openen in het winterseizoen 2020/21. Vanaf 3 november zijn de maatregelen aangescherpt om het coronavirus in Oostenrijk in te dammen. Dit betekent dat kabelbanen en gondels niet langer voor vrijetijdsdoeleinden kunnen worden gebruikt. Skiën is daarom alleen mogelijk voor professionele atleten. Deze regels gelden naar verwachting tot 6 december. Een lijst met alle skigebieden en de openingstijden vindt u hier.

Is het nodig om skipassen vooraf te reserveren?

Nee, vooraf reserveren is niet nodig. Sommige skigebieden bieden online kaartverkoop aan om drukte aan de kassa te vermijden. Informatie over het online kopen van skipassen vindt u op de website van het desbetreffende skigebied.

Hoe wordt het transport uitgevoerd in het skigebied?

Om de afstandsregels voor personenvervoer in het skigebied zo veilig mogelijk te laten verlopen, worden de volgende regels gehandhaafd:

  • Voor kabelbanen gelden dezelfde regels als voor het openbaar vervoer. Daarom is het dragen van een mondmasker zowel door wintersporters als ook de medewerkers van de kabelbaan verplicht.
  • Een mondmasker is verplicht voor de liften als ook voor de wachtrijen en het kassagedeelte.
  • De naleving van de 1-meter-veiligheidsafstand wordt indien nodig door eventuele capaciteitsbeperkingen mogelijk gemaakt.
Zijn de restaurants geopend in het skigebied?

Ja, de restaurants in het skigebied zijn volgens de wettelijke voorschriften geopend. Van 3 november tot 6 december 2020 zijn restaurants gesloten. In gesloten ruimtes moet zonder uitzondering een mondmasker worden gedragen, dit geldt voor gasten en medewerkers. Bezoekersgroepen mogen uit maximaal zes personen bestaan (minderjarige kinderen worden niet meegeteld) en er dient een voldoende grote veiligheidsafstand tussen de groepen te worden aangehouden. Dranken en gerechten mogen alleen geconsumeerd worden op de toegewezen zitplaats. 

Zijn deze winter de après-ski bars open?

Ja, de après-ski bars zijn in de winter geopend. De veiligheidseisen schrijven voor dat er een mondmasker moet worden gedragen bij het betreden en verlaten van het pand. Het nuttigen van dranken mag alleen aan tafels plaatsvinden, dranken aan de bar zijn niet toegestaan.

Zijn hotels open?

Ja, hotels en accommodaties zijn geopend deze winter. Van 3 tot 6 december 2020 zijn hotels voor voor toeristen gesloten. Contacteer rechtstreeks de organisaties voor actuele informatie. Uiteraard voldoen alle accommodaties aan de wettelijke veiligheidseisen om de grootst mogelijke veiligheid voor gasten te garanderen.

Zijn skischolen of kinderskischolen open?

Ja, alle skischolen zijn open en volgen de gedragsrichtlijnen van de Tiroler skischolen, die de grootst mogelijke veiligheid voor alle gasten biedt. Een groep mag maximaal uit tien personen bestaan, inclusief sneeuwsportleraar. Sneeuwsportleraren die uit het buitenland komen, moeten een negatieve PCR-test aan de skischool kunnen voorleggen. Hier vindt u meer informatie over de skischolen in Tirol. 

Is de skiverhuur geopend?

Ja, u kunt nog steeds ski's en uitrusting huren. Uiteraard volgen de aanbieders de afstandsregels en wordt er meer aandacht besteed aan het desinfecteren van de leenmaterialen.

Is het openbaar vervoer in Tirol ingeperkt?

Nee, het openbaar vervoer in Tirol volgt de reguliere dienstregeling. Het dragen van mondmasker in het openbaar vervoer is verplicht. Informatie over de dienstregelingen vindt u op www.vvt.at. U kunt ook met de auto / trein / bus / vliegtuig reizen vanuit de buurlanden. Meer informatie is te vinden op www.visittirol.nl.

Ondanks de grootst mogelijke zorg kunnen wij volledigheid en juistheid niet garanderen. De communicatiekanalen van Tirol Werbung zijn geen vervanging voor officiële informatiekanalen of wettelijke voorschriften. Aangezien de situatie met betrekking tot reisadviezen snel kan veranderen, kunt u voor de huidige regelgeving contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw thuisland.

Omhoog