Veilige gastvrijheid: de belangrijkste vragen en antwoorden rondom COVID-19

Hier vindt u informatie over de huidige situatie en antwoorden op alle belangrijke vragen over COVID-19 in Tirol.

Huidige situatie in een overzicht 

Laatste update: 18 april 2021

Winkels en contactberoepen zijn onder strikcte voorwaarden sinds 8 februari 2021 weer open. Het huidige plan is om in april heropening mogelijk te maken van horecagelegenheden, accommodaties, culturele locaties en vrijetijdsattracties. De restricties voor het verlaten van de woning van 20.00 uur tot 06.00 uur blijven van kracht. Daarnaast is een FFP2-masker verplicht in alle winkels en het openbaar vervoer, evenals het houden van 2 meter afstand. De Tiroler skigebieden blijven open. Voor het gebruik van de skiliften is een FFP2-masker en het bezitten van een negatief testresultaat vereist. 

Let op: sinds 19 december geldt voor degenen die vanuit een risicogebied Oostenrijk binnenkomen een quarantaineplicht van 10 dagen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal positieve coronavirusgevallen in de afgelopen 14 dagen, zie www.ecdc.europa.eu. Alle landen met een waarde hoger dan 100 worden als risicogebied geclassificeerd. Na vijf dagen kan een negatieve PCR-test de quarantaineplicht opheffen. Er zijn enkele uitzonderingen, waaronder zakenreizigers en forensen. 

Sinds 15 januari 2021 moet dit formulier worden ingevuld voordat u Oostenrijk binnenkomt. Klik op de link voor meer informatie en uitzonderingen. 

Vanaf 10 februari moet u, naast verplichte quarantaine, bij het binnenkomen van Oostenrijk een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien (niet ouder dan 72 uur). Klik hier voor meer informatie. 

Ondanks de grootst mogelijke zorg kunnen wij volledigheid en juistheid niet garanderen. De communicatiekanalen van Tirol Werbung zijn geen vervanging voor officiële informatiekanalen of wettelijke voorschriften. Aangezien de situatie met betrekking tot reisadviezen snel kan veranderen, kunt u voor de huidige regelgeving contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw thuisland.

Omhoog