Veilige gastvrijheid: de belangrijkste vragen en antwoorden rondom COVID-19

Hier vindt u informatie over de huidige situatie en antwoorden op alle belangrijke vragen over COVID-19 in Tirol.

Huidige situatie in een overzicht 

Laatste update: 16 februari 2021

Vanaf 12 februari 2021 mag u Tirol alleen verlaten als u in het bezit bent van een negatieve test (m.u.v. Osttirol). De test mag niet ouder zijn dan 48 uur. Kinderen zijn vrijgesteld hiervan. Deze regeling geldt vooralsnog voor 10 dagen. Daarnaast heeft de overheid een reiswaarschuwing afgegeven voor de deelstaat Tirol.

Winkels en contactberoepen zijn onder voorwaarden sinds 8 februari 2021 weer open. Hotels en restaurants blijven in ieder geval tot eind februari 2021 gesloten. Er gelden restricties voor het verlaten van de woning van 20.00 uur tot 06.00 uur. Daarnaast is een FFP2-masker verplicht de detailhandel en het openbaar vervoer, evenals naleving van een minimumafstand van 2 meter. De Tiroler skigebieden blijven open. Voor het gebruik van de skiliften is het vereist om in het bezit te zijn van een negatief testresultaat. 

Let op: sinds 19 december geldt voor degenen die vanuit een risicogebied Oostenrijk binnenkomen een quarantaineplicht van 10 dagen. Hierbij wordt gekeken naar het aantal positieve coronavirusgevallen in de afgelopen 14 dagen, zie www.ecdc.europa.eu. Alle landen met een waarde hoger dan 100 worden als risicogebied geclassificeerd. Na vijf dagen kan een negatieve PCR-test de quarantaineplicht opheffen. Er zijn enkele uitzonderingen, waaronder zakenreizigers en forensen. 

Sinds 15 januari 2021 moet dit deelnameformulier worden ingevuld voordat u Oostenrijk binnenkomt. Klik op de link voor meer informatie en uitzonderingen. 

Vanaf 10 februari moet u, naast verplichte quarantaine, bij het binnenkomen van Oostenrijk een negatief PCR- of antigeentestresultaat laten zien (niet ouder dan 72 uur). Klik hier voor meer informatie. 

De belangrijkste vragen over een wintervakantie in Tirol

Is deze winter mogelijk op wintersport te gaan in Tirol?

Skigebieden zijn op 24 december 2020 opengegaan en zijn beschikbaar voor daggasten en lokale bewoners voor sport en ontspanning. Vanaf 15 februari 2021 dien je in het bezit te zijn van een negatieve coronatest om de skipistes in Tirol te kunnen gebruiken. Individuele buitensporten zoals langlaufen, rodelen of skitochten zijn toegestaan. Een lijst met alle skigebieden en de openingstijden vindt u hier.

Is het nodig om skipassen vooraf te reserveren?

Nee, vooraf reserveren is niet nodig. Sommige skigebieden bieden online kaartverkoop aan om drukte aan de kassa te vermijden. Informatie over het online kopen van skipassen vindt u op de website van het desbetreffende skigebied.

Hoe wordt het transport uitgevoerd in het skigebied?

Vanaf 15 februari 2021 dien je in het bezit te zijn van een negatieve coronatest om de skipistes in Tirol te kunnen gebruiken. Om de afstandsregels voor personenvervoer in het skigebied zo veilig mogelijk te laten verlopen, worden de volgende regels gehandhaafd:

  • Voor kabelbanen gelden dezelfde regels als voor het openbaar vervoer. Daarom is het dragen van een mondmasker zowel door wintersporters als ook de medewerkers van de kabelbaan verplicht.
  • Een mondmasker is verplicht voor de liften als ook voor de wachtrijen en het kassagedeelte.
  • De naleving van de 2-meter-veiligheidsafstand wordt indien nodig door eventuele capaciteitsbeperkingen mogelijk gemaakt.
Zijn de restaurants geopend in het skigebied?

De restaurants in skigebieden zijn voorlopig gesloten tot en met eind februari 2021.

In gesloten ruimtes moet zonder uitzondering een mondmasker worden gedragen, dit geldt voor gasten en medewerkers. Bezoekersgroepen mogen uit maximaal zes personen bestaan (minderjarige kinderen worden niet meegeteld) en er dient een voldoende grote veiligheidsafstand tussen de groepen te worden aangehouden. Dranken en gerechten mogen alleen geconsumeerd worden op de toegewezen zitplaats. 
 

Zijn deze winter de après-ski bars open?

De après-ski bars zijn voorlopig gesloten tot eind februari 2021. De veiligheidseisen schrijven voor dat er een mondmasker moet worden gedragen bij het betreden en verlaten van het pand. Het nuttigen van dranken mag alleen aan tafels plaatsvinden, dranken aan de bar zijn niet toegestaan.

Zijn hotels open?

Hotels en accommodaties zijn voorlopig tot eind februari 2021 gesloten. 

Contacteer rechtstreeks de organisaties voor actuele informatie. Uiteraard voldoen alle accommodaties aan de wettelijke veiligheidseisen om de grootst mogelijke veiligheid voor gasten te garanderen.

Is de skiverhuur geopend?

Ja, u kunt nog steeds ski's en uitrusting huren. Uiteraard volgen de aanbieders de afstandsregels en wordt er meer aandacht besteed aan het desinfecteren van de leenmaterialen.

Is het openbaar vervoer in Tirol ingeperkt?

Nee, het openbaar vervoer in Tirol volgt de reguliere dienstregeling. Vanaf 25 januari geldt er een minimum afstand van 2 meter en is het dragen van een FFP2-masker verplicht. Informatie over de dienstregelingen vindt u op www.vvt.at. U kunt ook met de auto / trein / bus / vliegtuig reizen vanuit de buurlanden. Meer informatie is te vinden op www.visittirol.nl.

Ondanks de grootst mogelijke zorg kunnen wij volledigheid en juistheid niet garanderen. De communicatiekanalen van Tirol Werbung zijn geen vervanging voor officiële informatiekanalen of wettelijke voorschriften. Aangezien de situatie met betrekking tot reisadviezen snel kan veranderen, kunt u voor de huidige regelgeving contact opnemen met het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw thuisland.

Omhoog