Familie skivakantie in het Stubaital

Ouders met kinderen die hun skivakantie in het Stubaital willen doorbrengen, hebben de keuze: tussen een comfortabel, rustig skigebied voor fijnproevers en het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, dat tot 3.210 meter hoog reikt en tot juni pisteplezier belooft.

Voor beginnende wintersporters is in het skigebied Schlick 2000 in het Unter Stubaital een goede keuze. Door zijn handzame grootte biedt het gezinnen een ontspannen omgeving. Bij het middenstation wacht Big Ron's Kinderland met kinderopvang, tovertapijten, sneeuwcarrousels en slalombaan, waar mama en papa gemakkelijk langs kunnen komen en de skiverhuur is direct bij het dalstation. Ook gepassioneerde skiërs komen hier aan hun trekken: er zijn enkele rode en zwarte pistes, en met de superskipas kun je ook voor de afwisseling naar de Stubaier Gletsjer. Het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk behoort ook tot de gecertificeerde familieskigebieden en heeft van oktober tot laat in het voorjaar op de piste genoeg aanbod voor kleine beginners: van de Big Family Ski Camp tot een kinderrestaurant en de Big Family Funslope. En dat op een hoogte van maar liefst 3.210 meter.

Een dagje skiën hoeft in het Stubaital geen verveling te betekenen. Er zijn altijd spannende aanbiedingen in het veelzijdige Big Family-winterprogramma, zoals een bezoek aan de ijsgrot op de Stubaier-gletsjer of het Stubay-avonturenbad met kinderbad en bandenglijbaan. In Klaus Äuele kunnen gezinnen hun baantjes trekken op de natuurijsbaan (schaatsverhuur ter plaatse) of deelnemen aan een lampionnenwinterwandeling, wat zeker niet alleen een echt hoogtepunt is vanwege de huskysleetochten.

BESPAREN. Tarieven voor kinderen en jongeren maken een bezoek aan het skigebied aantrekkelijk voor gezinnen. Kinderen onder de 10 jaar zijn zelfs gratis onder begeleiding van een betalende ouder.

KINDERSKISCHOOL. De skischool Stubai Tirol in de Schlick 2000 in Fulpmes kan met de "Quality Award" op alle gebieden de hoogste kwaliteit bewijzen. Ook de kleintjes zijn enthousiast: kinderfestival, wildsafari, kinderland en skiraces maken van de skicursus een echt avontuur. De kleintjes krijgen les van de skischool in Neustift direct aan de Stubaier Gletsjer. Verschillende leer- en speelfaciliteiten, een aparte warming-up ruimte en het Big Family kinderrestaurant garanderen een goede verzorging van de kinderen.

SKIVERHUUR
Intersport Pittl in Fulpmes
Intersport Stubaier Gletsjer, dalstation Gamsgartenbahn
Intersport Stubaier Gletsjer, dalstation Eisgratbahn

BERGRESTAURANTS voor gezinnen
Bruggeralm, Schlick 2000
Big Family Children's Restaurant, Stubaier Gletsjer (alleen kinderen)

Familie skigebieden in de regio


 Kaart

Stubaital: Top belevenissen buiten de piste

Meer vakantie activiteiten in Stubaital

Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.