Langlaufen in het Tannheimer Tal

Het Tannheimer Tal ligt aan de grens met Allgäu en biedt talrijke mogelijkheden voor langlaufplezier. Beginnende langlaufers vinden hier de ideale voorzieningen.

Maar liefst 98 van de 140 km aan loipen is namelijk gecategoriseerd als eenvoudig. Deze loipen hebben een hoogteverschil van maximaal 50 meter. Ook langlaufers met ervaring vinden volop uitdaging in het Tannheimer Tal: op de 31 km lang SKI-TRAIL (gecancelled in 2021) langlaufen liefhebbers van de Nordische sport tot over de grens met Duitsland. Op deze loipe vindt jaarlijks het SKI-TRAIL evenement plaats, één van de grootste Oostenrijkse langlaufwedstrijden voor amateursporters. De uitstekende infrastructuur en het gratis gebruik van de loipen maken het langlauf aanbod in de Alpen compleet.
 

3 Belevenissen voor een langlaufvakantie in het Tannheimer Tal

  • De Rundloipe Gaichtpass in Tannheim bestaat uit een uitzonderlijk mooie loipe. Na een lichte afdaling gaat het bergopwaarts naar de bevroren Haldensee.
  • Verheug u op de prachtige natuurtaferelen van de Rundloipe Vilsalpsee in Tannheim. Over weides en door bossen voert dit langlauftraject door het beschermd natuurgebied Vilsalpsee. Deze route is uiterst geschikt voor beginnende langlaufers.
  • De Experten-Runde in Schattwald is een absolute aanrader voor skating-professionals. Alle lastige elementen die een fanatieke langlaufer kan bedenken, komen terug op dit 5 km lange parcours.

Tannheimer Tal: routes in de regio


 Kaart

Meer vakantie activiteiten in Tannheimer TalAlle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.