Tannheimer Tal

Opvallende rotsformaties steken af tegen de heldere lucht: tussen de steile toppen van de Allgäuer Alpen ligt het Tannheimer Tal.

Sommigen noemen het Tannheimer Tal het mooiste dal van Europa. De vakantieregio, op ongeveer 1.100 meter hoogte, bestaat uit de dorpen van Nesselwängle-Haller, Grän-Haldensee, Tannheim, Zöblen en Schattwald. Het ligt tussen de steile toppen van de Allgäuer Alpen en kent strakblauwe luchten, groene weiden, kristalheldere bergmeren en traditionele boerderijen. Veel van de bergen, zoals de Schartschrofen, Rote Flüh, Gimpel en Kellenspitze, zijn zeer bekend bij klimmers, terwijl wandelaars een groot netwerk van bewegwijzerde paden vinden. Het Tannheimer Tal is uitgeroepen Oostenrijks beste wandelgebied en kent zowel voor getrainde wandelaars als voor gezinnen mooie wandelroutes. In de winter is de regio is de thuisbasis van zes kleine skigebieden die een selectie van cross-country ski trails, rodelbanen en de winterwandelpaden bieden.

Zomer

 • Ontdek het Tannheimer Tal met een fietstocht over de geasfalteerde fietspaden en de elf mountainbikepaden met een totale lengte van 95 km.
 • Voor mountainbikers is het dal het startpunt van de Bike Trail Tirol, welke twee inspannende routes biedt.
 • Racefietsers hebben de keuze uit 22 touren, met een totale lengte van 2.500 km. De jaarlijkse wielrenmarathon voor amateurs in juli is, met bijna 1.600 deelnemers, één van de grootste wielerevenementen van Tirol.
 • In deze regio vindt u ongeveer 300 km aan wandelpaden, waaronder verschillende themawegen zoals de Schmugglersteig en de 9erlebnisweg. Veel paden zijn ook geschikt voor kinderwagens.
 • Sportieve wandelaars en hardlopers kunnen hun conditie verbeteren op 26 gemarkeerde routes.
 • Als lid van Climbers Paradise biedt het Tannheimer Tal bezoekers een divers aanbod aan klimtouren van alle niveaus.
 • Op warme dagen is een bezoek aan één van de zwemmeren in de regio een aanrader. Zowel de Vilsalpsee, die midden in een beschermd natuurgebied ligt, als de Haldensee zijn gratis toegankelijk.

Winter

 • In het Tannheimer Tal vindt u 140 km langlaufloipen, waarvan 98 km als eenvoudig is geclassificeerd. Een eenvoudige tot middelzware loipe van 12 km voert u dwars door het Naturschutzgebiet Vilsalpsee.
 • Reeds 16 jaar behoort de Langlaufmarathon SKI-TRAIL Tannheimer Tal – Bad Hindelang tot de belangrijkste cross country evenementen van Tirol. Met 1.400 deelnemers is dit een van de grootste wedstrijden voor cross country skiërs in Oostenrijk.
 • Zes verschillende wintersportgebieden met 55 km piste, staan garant voor afwisselend skiplezier.
 • In het Tannheimer Tal vindt u 72 km aan geprepareerde winterwandelpaden en zes speciale Nordic walking parcoursen.
 • De regio telt 10 rodelbanen, die garant staan voor spannende rodelavonturen voor jong en oud.
 • Schaatsers betreden de Haldersee, de ijsbaan in Schattwald of de kunstijshal in Tannheim.
 • Elk jaar vindt hier in januari een twee weken durend internationaal luchtballonfestival plaats. Tijdens dit evenement stijgen dagelijks tussen 11.00 en 12.00 uur ongeveer 25 luchtballonnen op met deelnemers vanuit heel de wereld.

Sommigen noemen het Tannheimer Tal het mooiste dal van Europa. De vakantieregio, op ongeveer 1.100 meter hoogte, bestaat uit de dorpen van…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Tannheimer Tal
Alle activiteiten+
© Tirol Werbung/Kathrein Verena
© Tannheimer Tal
© Tannheimer Tal
© Tannheimer Tal
© Tannheimer Tal

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Tannheimer Tal


Alle hotels in Tannheimer Tal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Tannheimer Tal

Aankomst Tannheimer Tal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Oberhöfen 110, Tannheim, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.