Klimmen op de Wilder Kaiser

Alles over klimmen in een overzicht

Het Kaisergebergte behoort tot de belangrijkste klimgebieden van Tirol. Al in de jaren 70 werden hier de eerste klassieke alpine routes vastgelegd. Met de klimtuin bij de Schleierwasserfall beschikt de regio over één van de beroemdste klim-hotspots van Europa: onder de meer dan 200 sportklimroutes op deels sterk overhangende wanden zijn enkele extreme uitdagingen in de moeilijkheidsgraad 8 en 9 van de Franse schaal te vinden die tot de moeilijkste routes ter wereld behoren.

Het aantal klimhallen is zeer hoog. Binnen het verzorgingsgebied van de regio liggen er zes. Bijzonder zijn bovendien de landschappelijk unieke klettersteige die deels zeer gemakkelijk en daarom voor gezinnen geschikt zijn. Eén van de klettersteige loopt naar de Ellmauer Halt (2.344 meter), het hoogste punt van de Wilder Kaiser.

Sportklimmen op de Wilder Kaiser

Met de beroemde klimtuin Schleierwasserfall herbergt de regio één van de bekendste van zijn soort in Europa en de waarschijnlijk lastigste. Extreme klimmers wagen zich hier in de fijne mist van de waterval aan routes van de moeilijkheidsgraad 9. Meer dan 200 routes zijn er in totaal, de meeste daarvan vanaf graad 7. De klimtuin Wilderer Kanzel biedt daarentegen naast zeer lastige routes ook een oefenrots voor beginners. Wie op zoek is naar een overzichtelijk, gezinsvriendelijk gebied, is bij de Ellmauer Kaiserklettergarten aan het juiste adres.

Alle routes in één oogopslag

Multipitch routes op de Wilder Kaiser

De regio biedt een kleine, maar fijne selectie aan multipitch routes. Wie zich op de middelzware Kraxengrat met zijn stevige rots weet te bewijzen, wordt met een prachtig uitzicht op de Hintersteiner See beloond. Populair zijn ook de routes bij de Treffauer Westsockel. Tot de beste wand- en plaatklimroutes bij de Wilder Kaiser behoren de routes bij het Sonneck die langs een 450 meter hoge zuidwestwand omhoog gaan.

Alle routes in één oogopslag

Klettersteige op de Wilder Kaiser

De klettersteige door deels bizarre rotslandschappen van het Kaisergebergte behoren tot de mooiste van Tirol. Perfect geschikt voor beginners zijn de 1,9 kilometer lange Eggersteig die tot een hoogte van tot wel 2.000 meter loopt, en de nabijgelegen Jubiläumssteig met zijn geweldige uitzichtpunten. Duidelijk veeleisender met een moeilijkheidsgraad C/D is de pas enkele jaren oude klettersteig Klamml die in twee delen is opgedeeld die met een touwbrug met elkaar zijn verbonden. Naar de Ellmauer Halt, de hoogste top van het Kaisergebergte, leidt de Gamsängesteig. Goed om te weten: de aanzienlijke 1.250 hoogtemeters.

Alle klettersteige in één oogopslag

Meer vakantie activiteiten in Wilder Kaiser


Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.