Familievakantie in de Wildschönau

Van natuurschatten zoals de Kundler-kloof tot excursiebestemmingen zoals de zilvermijn met zijn sprookjesachtige tunnel: de familieregio Wildschönau is de perfecte bestemming voor ouders die met hun kinderen een veelbewogen vakantie in de bergen willen doorbrengen.

De relatief glooiend gevormde bergen van de Wildschönau maken het voor vader en moeder gemakkelijk om de eerste wandelervaringen met hun kinderen op te doen. Veel paden beginnen direct in de dorpen, sommige zijn zelfs geschikt voor kinderwagens en avonturenpaden zoals de rondwandeling rond de Thierbacher Kogel met bosspeeltuin en insectenhotel laat de harten van de kleintjes harder kloppen. Breng zeker een bezoek aan de romantische Kundler-kloof en de Schönangeralm in Auffach, waar kinderen heerlijk kunnen spelen in de beek en waar een picknick altijd een goed idee is. Niet alleen voor meisjes interessant: ponyrijden in Hotel Wastlhof in Niederau, hier worden ook paardrijexcursies aangeboden. Ook bij regenachtig weer is er veel te ontdekken in de Wildschönau, bijvoorbeeld de sprookjestunnel in de avonturenmijn in Thierbach of het bergboerenmuseum in Oberau, waar op donderdag het maken van honingkaarsen en knutselen met de puzzel op het programma staan.

Hoogtepunten uit het gratis weekprogramma

Van eind juni tot begin september kunnen kinderen en jongeren in het kader van het gratis weekprogramma van maandag tot en met vrijdag grote avonturen beleven. Ontmoetingspunt is altijd om 9.00 uur in de Drachenclub-speelkamer/VVV-kantoor in Oberau. Voor transfers en maaltijden gelden kleine toeslagen.

Naar het kinderprogramma

Brochure kinderprogramma

Wildschönau: familie activiteiten in de regio


 Kaart

Highlights van de gastenkaart

 

Alle vakantiegangers die overnachten in een accommodatie in de Wildschönau ontvangen bij aankomst de gratis Wildschönau Card. Met deze gastenkaart kunnen vakantiegangers genieten van vele inclusieve diensten en kortingen. Vooral voor gezinnen zijn de volgende interessant:

  • Gratis gebruik van de vier bergbanen in de Wildschönau en in de Alpbachtal
  • Gratis toegang tot het buitenzwembad Wildschönau in Oberau
  • Gratis deelname aan het kinderprogramma in de Kite Club Wildschönau (plus bijkomende kosten)
  • Gratis toegang en gratis rondleiding door de Lehenlahn Adventure Mine in Thierbach
  • Gratis toegang tot het bergboerenmuseum z'Bach in Oberau

Naar de gastenkaart

Meer vakantie activiteiten in Wildschönau

Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.