Speelplaats in de sneeuw: Familieskiën in Osttirol

Alle facetten van een wintersportvakantie voor het hele gezin vind je deze winter in het zonnige Osttirol. Het skicentrum Hochpustertal in Sillian en het Lienzer Zettersfeld in Osttirol zijn nieuwkomers in de Top-Familie-Skigebieden van Tirol.

In zonnige zuidoostelijke richting, vlakbij de Italiaanse grens, verwelkomt het skigebied Hochpustertal in Sillian haar gasten. Het gebied strekt zich uit over de hellingen van Thurntaler, tussen een sneeuwzekere hoogte van 1.100 tot 2.400 meter boven de zeespiegel. Klein maar fijn is het netwerk van pistes waardoor gezinnen hier een hoop plezier kunnen beleven. Er zijn veel rode pistes te vinden, waaronder de lange dalafdalingen naar Sillian en Ausservillgraten, maar ook blauwe en zwarte pistes en zelfs skiroutes. Dat het gebied familievriendelijk is, merk je aan de gunstige kindertarieven. Voor de kleintjes is er de ‘Bobo Kids Club’ met oefenterrein in de buurt van het bergstation van de Thurntaler gondellift. In het centrum bevindt zich de kinderwereld Winterwichtelland. Snowboarders en freestylers kunnen hun trucs oefenen in het Yellowsnow Funpark.

Zonovergoten is het zuidelijke skigebied Zettersfeld in Lienz waar bijna alle pistes familievriendelijk zijn en waar jonge snowboarders en freestylers zich kunnen uitleven in het Sunsite-Park. Vanaf 2.278 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de Dolomieten. Ouders ontmoeten elkaar voor een drankje in een van de vele hutten met traditionele Osttiroler keuken en waar het gelach en rumoer van de kinderskiklasjes te horen is. Nieuw voor de jonge avonturiers is de 400 meter lange funslope met zijn golven, bochten, sprongen en tunnel. Zestien elementen zorgen ervoor dat niemand zich een moment zal vervelen. Traditioneel heeft Lienz al de ‘Osttirodler am Hochstein’, de legendarische rodelbaan die voor een ultieme kick richting het dal zorgt. 

Beide regio’s, Lienz en Sillian, zijn familieskigebieden van hoge kwaliteit met kindvriendelijke pistes, skischolen, kinderopvang, Fun Areas voor de jeugd en schappelijke liftprijzen. Het belangrijkste programma voor de allerkleinsten heet ‘Sneeuwspeelplaats’. Behulpzame ski-instructeurs helpen kleuters vanaf drie jaar spelenderwijs bij hun eerste glijpogingen op de latjes. Ook buiten de piste wachten avonturen zoals sleetje rijden of samen zoeken naar dierensporen.  Ideaal voor de ouders; zij hebben even tijd voor elkaar en zichzelf en kunnen zich volledig ontspannen.

 

In zonnige zuidoostelijke richting, vlakbij de Italiaanse grens, verwelkomt het skigebied Hochpustertal in Sillian haar gasten. Het gebied strekt zich…

toon meertoon minder

Skigebieden in Osttirol

Een overzicht van alle skigebieden

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.