Aussicht Penkenjoch, © TVB Mayrhofen
© Aussicht Penkenjoch, © TVB Mayrhofen
Bike Etappe 10, © Zillertal Arena
© Bike Etappe 10, © Zillertal Arena
Spieljochbahn, © Joe Wörgötter
© Spieljochbahn, © Joe Wörgötter

Etappe 10: Mayrhofen - Pertisau


Deze 70-kilometer lange etappe doorkruist het Zillertal naar de Achensee. Drie bergliften ondersteunen tijdens deze geweldig mooie tocht.

Deze etappe biedt uitzicht vanaf de Penkenjoch op het Zillertal en het Stillutap, spannende trails, idylissche dorpjes langs de Zillertalweg en uiteindelijk aankomst bij de Achensee, het grootste meer van Tirol. De tocht langs de Achensee van Maurach naar Pertisau is een unieke ervaring. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, singeletrail-varianten, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.


Grote plattegrond openen

Startpunt

Mayrhofen

Eindpunt

Pertisau

Lengte

74,2 km

Hoogtemeter

Bergopwaarts: 1.230 m
Bergopwaarts inclusief kabelbaan: 4.303 m
Bergafwaarts: 3.993m

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.076 m

Routebeschrijving


Startpunt: Penkenbahn Mayrhofen • +43 5285 62277• www.mayrhofen.at

Neem de Penkenbahn naar 1.800 meter hoogte en vervolg op de mountainbike de weg naar de top op 2.000 meter. De afdaling begint vanaf de Penkenjoch. Terug in het dal volgt u het Zillertal fietspad van Hippach naar Zell am Ziller. 

Bergbahn op deze etappe: Rosenalmbahn Zell am Ziller • +43 5282 71650 • www.zillertalarena.com

U neemt de Rosenalmbahn tot het middenstation op de Wiesenalm. Hier gaat de route noordwaarts langs bergboerderijen, Rohrberg en Diestelberg. Deze route bevat een 500 meter hike-a-bike sectie over een wandelpad. Het laatste deel naar Stumm is een mooie afdaling. Trail-liefhebbers kiezen voor de technisch en uitdagende Wiesenalm Trail (S2). Aangekomen in Stumm komen de reguliere en trail-variant weer samen. Een korte stop in het sfeervolle dorp is zeker aan te raden. Vervolg de etappe over het Zillertal fietspad naar Fügen waar een kleine klim u naar het dalstation van de Spieljochbahn brengt.  

Bergbahn op deze etappe: Spieljochbahn Fügen • +43 5288 62991 • www.spieljochbahn.at

De Spieljochbahn brengt mountainbikers tot 15.00 uur naar de top. Houdt dit in uw achterhoofd, zodat u op tijd vertrekt om niet in tijdsnood te komen. Vanaf de top daalt u af langs de Arzjoch kapel, de oevers va nde Speicher See en de Kaunzalm. Vlak na de Kaunzalm is er een klim van 200 meter, voor de afdaling naar Buch in het Inntal begint. Op uw weg naar beneden komt u langs de Koglmoosalm en Gallzein. Vanaf Buch volgt u het Zillertal fietspad naar Wiesing, waar de laatste klim naar Maurach begint. U kunt ook kiezen om de Achenseebahn te nemen, de oudste tandwieltrein ter wereld. De tocht met de trein langs de Achensee is een perfecte en ontspannen manier om de laatste kilometers naar Pertisau te overbruggen. 

Eindpunt: Pertisau

Plaatsen langs de route


Aankomst

Adres van uw bestemming

Reisplanning door ÖBB-Personenverkehr AG

Accommodatie zoeken


Gedetailleerd zoeken

Contact


Tirol Info
Maria-Theresien-Straße 55
6020 Innsbruck
t   +43.512.7272-0
e   info@tirol.at

Omhoog
Live Chat
Live Chat