De Tiroler Gletschermarathon, © Sportografen
De Tiroler Gletschermarathon, © Sportografen

Gletschermarathon

St. Leonhard im Pitztal, 02.07.2023

Topsportprestaties in adembenemende natuur maken deelname aan de Gletschermarathon door het Pitztal tot een onvergetelijke ervaring. Dit jaar is de 17e editie - en het aantal deelnemers blijft groeien.

'Iedereen loopt voor zichzelf, maar ook voor elkaar' - dat is het thema van de Pitztal Gletschermarathon dit jaar. Het idee is: deelnemers lopen zelf de gekozen afstanden (42,195 km, 21,2 km of 11,2 km) in hun thuisplaats, maar worden beoordeeld aan de hand van de regels van de Gletschermarathon. Tijdens de marathon gebruiken ze een GPS-sporthorloge waarvan de geregistreerde gegevens direct na afloop van de hardloopsessie gedeeld dienen te worden met de organisatie. Tijd en routelengte worden meegenomen in de berekening, maar geen hoogtemeters - de focus van de loop ligt op het plezier! 

Het allermooiste van deze nieuwe marathon is dat alle toegansprijzen worden geschonken aan het Rode Kruis in Tirol, district Imst. Het inschrijfgeld blijft hetzelfde als voor de oorspronkelijk geplande gletsjermarathon. Deelnemers die zich al geregistreed hebben, worden automatisch opgenomen (uitschrijving is mogelijk). De inschrijfperiode is nog open. Alle informatie vindt u hier

 

De Gletschermarathon loopt van Mandarfen door het Pitztal naar Imst. De schoonheid van het Pitztal maakt dit sportevenement extra bijzonder. Wederom staan dit jaar  zowel internationale atleten als lokale hardloopliefhebbers weer aan de start. Naast het unieke decor van het natuurpark Kaunergrat, kenmerkt de Gletschermarathon zich door de geweldige sfeer dankzij de vele enthousiaste toeschouwers. De atleten kunnen kiezen uit vier competities met verschillende afstanden:

  • Marathon van 42,195 kilometer
  • Estafette-marathon (vier starters) van 42,195 kilometer
  • Halve marathon van 21,2 kilometer
  • Run & Fun van 11,2 kilometer

De deelnemers van de volledige marathon overbruggen 1.200 meter bergafwaarts, maar staan ook 313 meter bergopwaarts te wachten. Op zaterdag 2 juli 2023 om 15.00 uur vindt de Pitzi's kinderloop plaats in Pitz-Park Wenns. Deelname is gratis.

'Iedereen loopt voor zichzelf, maar ook voor elkaar' - dat is het thema van de Pitztal Gletschermarathon dit jaar. Het idee is: deelnemers…

toon meertoon minder
Over de finish, © sportograf.com
Grote plattegrond openen

Prijsinformatie

25,- tot 60,-

Afhankelijk van de competitie en inschrijfperiode is een startbewijs € 30,- tot € 60,-. Bij latere inschrijving wordt er € 5,- extra berekend. Aanmeldingen kan online tot 1 juli. Meer informatie vindt u hier.

Evenementlocatie


Mandarfen
6481 St. Leonhard im Pitztal

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Mandarfen, 6481 St. Leonhard im Pitztal, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.