Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © Julian Laidig
Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © Julian Laidig

Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik'

Innsbruck, 31.07.2020 - 30.08.2020

Meer dan 50 evenementen en meer als 500 artiesten: de 44e editie van de Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik' heeft dit jaar wederom een vol programma. Opera en zijn muzikale voorloper staan centraal.

Het Innsbruck Festival 'der Alten Musik' zet deze zomer minder bekende opera's in het zonnetje. De focus ligt niet op Beethoven, Mozart en Cavalli, maar vooral op Ferdinando Paër en zijn 'Leonora'. De opera vertelt eenzelfde verhaal als 'Fidelio' van Beethoven, maar is een jaar ouder. Naar aanleiding van het Beethoven-jaar dirigeert artistiek leider Alessandro De Marchi zijn mis in de kathedraal van Innsbruck. Aangezien opera het thema van dit jaar is, staan de festivalweken ook in het teken van de historische muzikale voorganger: de zogeheten intermedia. Dit waren muzikale intermezzo's tijdens de uitvoering van gesproken theaterstukken die aan het Medici-hof in Florence zeer populair waren in de tijd voorafgaand aan opera. Uit deze 'mini-opera's' is de huidige opera ontstaan. 

Een van de hoogtepunten is het concert met de gevierde contratenor Franco Fagioli, die zijn debuut maakt op de festivalweken. Daarnaast is er een reünie met klavecinist Christophe Rousset, het consort van het Freiburg barokorkest en de Accademia Bizantina.

Naast het programma, de concerten in het keizerlijk paleis, het kasteel van Ambras en de gratis lunchconcerten in de binnentuin, staat het 'Concerto Mobile' ook weer op de agenda. Dit jaar zijn ze te horen op verschillende locaties in het centrum van Innsbruck. 

Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik', © Leionello Genini
Grote plattegrond openen

Data

31.07.2020 - 30.08.2020

Prijsinformatie

Info over de prijzen van de concertkaartjes kunt u hier vinden. Verschillende evenementen hebben ook gratis toegang. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij Innsbruck Information, Burggraben 3, 6020 Innsbruck of via  +43 (0) 1 96096.

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.