© Street Motion Studio
© Street Motion Studio

Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik'

Innsbruck, 21.07.2024 - 30.08.2024

Meer dan 50 evenementen en vele artiesten: de 45e editie van de Innsbrucker Feestweken 'der Alten Musik' heeft dit jaar wederom een vol programma. Opera is een van de muziekstijlen die centraal staat tijdens het event.

'Perspektiven' luidt het thema dit jaar van het Innsbruck Festival 'der Alten Musik'. Het is de rode draad waarbij ook een (her)visie op de kunst en cultuur van de renaissance en de barok centraal staat en muziek nieuw leven inblaast. Het publiek zal zich uitgenodigd voelen om na een periode van inactiviteit met een frisse blik te kijken en te genieten. 

De organisatie van de festivalweken heeft een breed programma ontwikkeld, met onder meer de Ambras Slot Concerten, verschillende festivalconcerten, uitvoeringen van heilige muziek, de gratis lunchconcerten in de Hofgarten en de 'Concerti Mobili', evenals drie landelijke operaproducties . Aangekondigd zijn 'L'Idalma overo Chi la dura la vince' van Bernardo Pasquini, 'Boris Goudenow' van Johann Mattheson en de 'Pastorelle en Musique' van Georg Philipp Telemann. Hoogtepunten zijn ook de galaconcerten met de contratenoren Jakub Józef Orliński en Valer Sabadus. Nieuw dit jaar is de 'Musica montana' op de Seegrube en de Arzler Alm. De kroon op de festivalweken is wederom het slotconcert van het Cesti-concours.

 

zet deze zomer minder bekende opera's in het zonnetje. De focus ligt niet op Beethoven, Mozart en Cavalli, maar vooral op Ferdinando Paër en zijn 'Leonora'. De opera vertelt eenzelfde verhaal als 'Fidelio' van Beethoven, maar is een jaar ouder. Naar aanleiding van het Beethoven-jaar dirigeert artistiek leider Alessandro De Marchi zijn mis in de kathedraal van Innsbruck. Aangezien opera het thema van dit jaar is, staan de festivalweken ook in het teken van de historische muzikale voorganger: de zogeheten intermedia. Dit waren muzikale intermezzo's tijdens de uitvoering van gesproken theaterstukken die aan het Medici-hof in Florence zeer populair waren in de tijd voorafgaand aan opera. Uit deze 'mini-opera's' is de huidige opera ontstaan. 

Een van de hoogtepunten is het concert met de gevierde contratenor Franco Fagioli, die zijn debuut maakt op de festivalweken. Daarnaast is er een reünie met klavecinist Christophe Rousset, het consort van het Freiburg barokorkest en de Accademia Bizantina.

Naast het programma, de concerten in het keizerlijk paleis, het kasteel van Ambras en de gratis lunchconcerten in de binnentuin, staat het 'Concerto Mobile' ook weer op de agenda. Dit jaar zijn ze te horen op verschillende locaties in het centrum van Innsbruck. 

'Perspektiven' luidt het thema dit jaar van het Innsbruck Festival 'der Alten Musik'. Het is de rode draad waarbij ook een…

toon meertoon minder
© Denoiseai
Grote plattegrond openen

Data

21.07.2024 - 30.08.2024

Prijsinformatie

Info over de prijzen van de concertkaartjes kunt u hier vinden. Verschillende evenementen hebben ook gratis toegang. Tickets zijn o.a. verkrijgbaar bij Innsbruck Information, Burggraben 3, 6020 Innsbruck of via  +43 (0) 1 96096 of online

Evenementlocatie

Innsbruck
6020 Innsbruck

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: 6020 Innsbruck, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Meer evenementen in de regio

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.