© Tirol Werbung / Jenewein Markus
© Tirol Werbung / Jenewein Markus

MTB-tochten naar Alpenverenigingshutten

Berghutten zijn niet enkel een mooie bestemming voor wandelaars, ook mountainbikers ontdekken de 200 Alpenverenigingshutten in Tirol. Ze vormen de bekroning van mooie bergtochten op de bike.

Bewonder Innsbruck vanuit vogelperspectief, verken de bergen en dalen rond Lienz en geniet van het idyllische Karwendeldal: vele MTB-tochten naar Alpenvereningshutten bieden uitzonderlijk mooie bergervaringen. Mountainbikers rijden doorgaans op brede goedonderhouden paden, zodat ze gemakkelijk de weg kunnen delen met bergwandelaars. Sommige tochten kunnen in één dag worden gereden, andere bestaan uit meerdaagse etappes. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat er altijd ergens een gezellige Alpenverenigingshut staat te wachten met een verleidelijke menukaart en verfrissende drankjes.
 
 

Bewonder Innsbruck vanuit vogelperspectief, verken de bergen en dalen rond Lienz en geniet van het idyllische Karwendeldal: vele MTB-tochten naar…

toon meertoon minder

MTB-tochten met de Alpenverenigingshut als doel

© Tirol Werbung / Neusser Peter
MTB-tochten naar almen en berghutten

Zoute spek, pittige alpenkaas en zoete Kaiserschmarrn – deze lekkernijen staan mountainbikers te wachten tijdens een toer naar een almhut. Het is dé manier om sport en plezier te combineren in het berglandschap van Tirol.



Meer weten

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.