Freeriden in St. Anton am Arlberg, © Tirol Werbung/Josef Mallaun
Freeriden in St. Anton am Arlberg, © Tirol Werbung/Josef Mallaun

Freeriden

Bij freeriden verlaat u de geprepareerde pistes en trekt u uw eigen spoor in de witte, onaangetaste tiefsneeuw. De benodigde kennis en techniek leert u het beste door een freeride of SAAC cursus te volgen.

Freeriden zorgt voor het ultieme gevoel van vrijheid bij skiërs en snowboarders. Kies uw eigen weg op de deels onaangeraakte tiefsneeuwafdalingen en geniet van perfecte poeder rond de skigebieden en op de bergen van Tirol. In talrijke cursussen en trainingen leert u niet alleen de poeder-techniek, maar krijgt u ook informatie over alpine gevaren, benodigd materiaal en het juist inschatten van de sneeuw.

Skiën en snowboarden in tiefsneeuw kunt u zien als een creatief spel waarbij u continu op zoek bent naar de beste weg. Freeriden wint de laatste jaren sterk aan populariteit en is compleet anders dan afdalen van een geprepareerde piste. Afhankelijk van uw vaardigheden kiest u uw eigen route en maakt u sprongen over sneeuwophopingen, om vervolgens weer op twee voeten in de poeder te landen. Kennis over de alpine omstandigheden, een goede techniek en zelfkennis zijn vereist voor een veilige en onvergetelijke rit op open terrein.
 

Veiligheidsuitrusting

Het verlaten van de geprepareerde pistes en het betreden van het vrije skiruim, neemt een aantal veiligheidsrisico’s met zich mee. Een volledige veiligheidsuitrusting, bestaande uit een helm, pieper, sonde, lawineschep en idealiter een lawinerugzak, is vereist. Speciale freeride cursussen en SAAC (Snow and Alpine Awareness Camps) verstrekken belangrijke informatie over veiligheid, de keuze van uw route en lawinekennis.
 

5 Topgebieden voor freeriders en poederfanate

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.