Adelaarsweg etappe 23: Lechtaler Alpen, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
Adelaarsweg etappe 23: Lechtaler Alpen, © Tirol Werbung/Dominik Gigler
© Tirol Werbung/Christian Klingler
© Tirol Werbung/Christian Klingler
© Tirol Werbung/Christian Klingler
© Tirol Werbung/Christian Klingler
Adelaarsweg etappe 23: Kaiserjochhaus, © Tirol Werbung/Christian Klingler
Adelaarsweg etappe 23: Kaiserjochhaus, © Tirol Werbung/Christian Klingler

Adelaarsweg etappe 23: Ansbacher Hütte – Kaiserjochhaus

Nog steeds bepalen de Lechtaler Alpen met hun duizelingwekkende hoogtes en prachtige vergezichten, het etappeverloop. Flarschjoch, Knappenböden en Alperschonjoch: zo heten de eerste plaatsen van deze etappe. Daarna kunt u kiezen of u de alpinistische uitdagende Haas-Weg neemt of de minder zware variant kiest. Er komen echter nog meer uitdagingen op uw pad. Ook het voetpad naar het Kaiserjochhaus op 2.310 m kent een hellend terrein en talloze gezekerde passages. Na een tijdje weet u haast niet meer hoe een vlak stuk er uit ziet. De bank in het Kaiserjochhaus nodigt uit voor ontspanning.

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik · De Malatschkopf is 2.388 m hoog en ligt ten oosten van het Kaiserjochhaus, waar de rechtstreekse klim begint. Voor deze klim heeft u 30 minuten nodig. Voor deze etappe moet u tegen grote hoogtes kunnen en een goede tredzekerheid hebben, maar alle inspanningen zijn de moeite waard. Op de top hebt u een geweldig uitzicht over het Stanzer Tal.

Adelaarskick · De Haas-Weg, die door het zuidelijke deel van de Vorderseespitze voert, is niet geschikt voor bangeriken. Dit is namelijk een zeer zwaar etappedeel voor geoefende bergwandelaars. De afhellende, ontoegankelijke bergflanken zijn op veel plaatsen met touwen gezekerd. Wanneer dit gedeelte toch te steil voor u blijkt, kunt u bij de Alpschonerjoch langs de Vordersee afdalen en zo weer op het oorspronkelijke pad terecht komen.

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 24, Lechtaler Alpen Hornbachkette

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik · De Malatschkopf is 2.388 m hoog en ligt ten oosten van het Kaiserjochhaus, waar de…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Ansbacher Hütte

Eindpunt

Kaiserjochhaus

Bergketen

Lengte

8,5 km

Totale wandeltijd

5 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.480 m2.280 m

Hoogtemeters bergopwaarts520 m
Hoogtemeters afdaling580 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Ansbacher Hütte

Vanaf de Ansbacher Hütte loopt u via een goed voetpad lichtjes bergopwaarts naar de Flarschjoch. Net onder de joch is kunt u afslaan naar de Memminger Hütte. De Adelaarsweg loopt echter vanaf het Flarschjoch door grind en weiland lichtjes omlaag richting de Knappenböden. Daarna wandelt u over een vrijwel vlak terrein verder door grindvlakten naar de Alperschonjoch met een klein kruis. Nu loopt het voetpad aanvankelijk een stuk bergafwaarts. Daarna loop de route weer kronkelend omhoog en uiteindelijk langs de Vordersee omlaag. Deze passage door het zuidelijke deel van de Vorderseespitze heet de Haas-Weg. De Haas-Weg doorkruist veelal weilanden en afhellende, ontoegankelijke bergflanken en spleten die op talloze plaatsen met touwen zijn gezekerd. Vanaf de Vordersee loopt u eerst enigszins steil omhoog in de richting van de Hinterseejoch. Naarmate u de joch nadert, wordt het voetpad steeds steiler en loopt het in serpentijnen over aardachtige grond naar een lager gelegen gedeelte. Aan de andere kant van de Hinterseejoch loopt het pad opnieuw kronkelend gematigd steil omlaag. Het voetpad kruist daarna licht aflopend de grindvlakten in westelijke richting en verloopt onder de Kridlonscharte opnieuw een stuk bergopwaarts. In dit gedeelte moet u rekening houden met een aardachtige, soms glibberige ondergrond. Uiteindelijk loopt het voetpad enigszins aan de buitenkant van de rots door een soort schoorsteen omhoog naar de Kridlonscharte. Hier kunt u zich weer vasthouden aan kabels. Aansluitend wandelt u door bergweiden en langs een uitstekende rotspunt omlaag. Het voetpad loopt verder in westelijke richting en kruist de hellingen naar het Kaiserjochhaus. De deels zeer smalle route loopt door steil, afhellend en rotsachtig terrein met talloze gezekerde passages en gaat steeds weer bergop- en afwaarts. De laatste meters lopen door mooie bergweides naar het eindpunt: het gezellige Kaiserjochhaus op een hoogte van 2.310 m.

Endpunt: Kaiserjochhaus

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe 23: Ansbacher Hütte – Kaiserjochhaus (47.1682542,10.4032708)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.