Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Adelaarsweg Osttirol etappe 9: Stüdlhütte, © Grafik Zloebl
Adelaarsweg Osttirol etappe 9: Stüdlhütte, © Grafik Zloebl

Adelaarsweg etappe O9: Stüdlhütte - Lucknerhaus

Na in de Stüdlhütte de nacht onder de Großglockner te hebben doorgebracht - dichter bij de Großglockner dan dit kunt u op de Adelaarsweg niet komen - vervolgt de route grotendeels in zuidelijke richting. Via de Johann-Stüdl-Weg overwint u de Pfortscharte en kunt met uitzicht op de Salmhütte even naar Karinthië zwaaien. U zet de route naar de statige Glorer Hüte bij het Berger Törl voort via de Luckner Weg, om daarna door het groene dal van de Bergerbach omlaag te wandelen. Uiteindelijk bereikt u het zonnig gelegen Lucknerhaus. Hier eindigt de Osttiroler Adelaarsweg. Vanaf hier kronkelt de Kalser Glocknerstraße naar beneden. Nu kunt u heerlijk uitrusten, wat eten en genieten van het heerlijke gevoel dat u het einddoel heeft bereikt!

Wetenswaardigheden over deze etappe

Adelaarsblik ·Zoveel grandioze natuur wekt de nieuwsgierigheid naar de geheimen van de bergwereld. Wie de verbanden beter wil leren begrijpen, komt meer te weten op de educatieve wandelpaden: het ‘Geo-Lehrpfad’ op de Luckner Weg en de ‘Lehrweg Glocknerspur-BergeDenken‘, die bij het Lucknerhaus begint. Tijdens deze laatste etappe kunt u terugblikken op het prachtige hooggebergte.

Adelaarskick ·De Pfortscharte vormt een uitstekende overgang op een hoogte van 2.800 m. Ook hier dient u rotsen, grindvlakten en afhellende stukken te overwinnen met behulp van deels stevig verankerde touwen. Vanwege het risico op een blikseminslag, raden wij u af deze passages te bewandelen bij onweer. Informeer daarom bij de planning van uw tochten altijd naar de weersvoorspellingen!

Aanbevolen wandelkaart: Kompass-Karte 46, Matrei in Osttirol, und 50, Nationalpark Hohe Tauern

Wetenswaardigheden over deze etappe Adelaarsblik ·Zoveel grandioze natuur wekt de nieuwsgierigheid naar de geheimen van de bergwereld. Wie de…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Stüdlhütte

Eindpunt

Lucknerhaus

Bergketen

Glocknergroep

Lengte

11 km

Totale wandeltijd

5 uur 30 min

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

2.830 m1.920 m

Hoogtemeters bergopwaarts450 m
Hoogtemeters afdaling1.330 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

De Adelaarsweg

Dat is een etappe van de Adelaarsweg, Tirools bekendste langeafstandswandelroute.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt: Stüdlhütte

Vanaf de Stüdlhütte op de Fanotscharte (2.802 m) klimt u in noordelijke richting circa vijf minuten bergopwaarts. Daarna loopt u in oostelijke richting volgens de wegwijzers Pfortscharte, Salmhütte, Glorer Hütte, via de weg AV 713 richting het zuiden, zuidoosten. Deze weg loopt direct onder de morenenvelden van de Ködnitzkees door en komt ver boven de zogenoemde Viehböden op de Johann-Stüdl-Weg (AV 702 B) uit. Het aanvankelijk goed aangelegde pad loopt eerst omhoog door grashellingen en aansluitend gezekerd met touwen verder bergopwaarts. U komt nu in een rotsachtig terrein. U steekt het terrein over en wandelt verder omhoog. Als het pad zich splitst, slaat u niet rechts naar de rotsen af, maar loopt u in de richting van de Salmhütte naar boven. Het voetpad loopt in deze passage kronkelend door grind en rotsen, maar biedt een goede ondergrond. Nu gaat het steil omhoog naar de Pfortscharte. Aan de andere kant wandelt u een kort stuk door soortgelijk terrein omlaag. Bij de splitsing volgt u de richting ‘Glorer Hütte’. Vanaf hier loopt u via de Luckner Weg in zuidelijke richting over groene, golvende grasweiden waarbij u de Oberer Glatzsee passeert en na enige tijd de Glorer Hütte bij de Berger Törl (2.651 m) bereikt.

Rustmogelijkheid: Glorer Hütte

In het brede, door grashellingen gekenmerkte Bergtal zijn eindmorenen te vinden die zijn ontstaan door gletsjeractiviteit. Deze lopen tot in de kom met de Glatzbach. Na de Glorer Hütte loopt de weg parallel aan de materiaalkabelbaan over een deels aardachtig pad. U steekt enkele kleine beekjes over en gaat tussen de bergweiden verder omlaag het dal in. Hier dient u ter bescherming van de natuur altijd op het wandelpad te blijven. Uiteindelijk komt het pad uit op een brede weg die naar het Lucknerhaus leidt. Dit is het eindpunt van deze etappe en tevens het einde van de Adelaarsweg Osttirol! Of het prachtige begin als u hier aan de Adelaarsweg begint en in tegenstelde richting wandelt. Zie voor meer routebeschrijving ook het ‘Osttiroler Wanderbuch’ van Walter Mair.

Eindpunt: Lucknerhaus

Tip: schrijf uw eigen Adelaarsweg-verhaal
Wie deze laatste etappe van de Adelaarsweg in Osttirol heeft afgelegd, kan zich in het Adelaars-toerboek vereeuwigen met zijn eigen Adelaarsweg-verhaal. Het boek is te vinden in het Lucknerhaus. 

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Adelaarsweg etappe O9: Stüdlhütte - Lucknerhaus (47.054813356145,12.681302828268)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.