Leichtaler natuurmelkkaas
Leichtaler natuurmelkkaas

Lechtaler natuurmelkkaas

Tijdes dit uitstapje gaat u te voet of per fiets, door het weideland van de runderen in het Lechtal. Hierbij maakt u een stop bij kaasmakerij Sojer, waar uitleg wordt gegeven over de geheimen van del bijzondere kaasspecialiteiten. Een proeverij van de pikante smaakpapillen strelende kazen is inbegrepen!

Variante 1 - voor sportievelingen

  • Men parkeert in de gemeente Steeg, bij het  belevenisbad Aqua Nova. Op de fiets gaat het in richting westen, voorbij aan de kaasmakerij Sojer. Na 200 m gaat men over de brug links, in richting Kaisers. Dan moeten op de 4 km lange geasfalteerde bergstraat, 400 hoogtemeters bergop overwonnen worden.
  • Vanaf de korte, d.m.v. explosieven aangelegde, tunnel gaat het nu gemoedelijk naar het gehucht Kienberg. Nadat men even in Restaurant Alpenhof heeft aangelegd, leidt de route stijgend door een tunnel en een galerij, alvorens men na 800 m de aftakking Boden bereikt (rechts). Door een geurend sparrenbos fietst men nu relatief rustig door het kleine bergdorpje Boden en voorbij aan de almweiden tot aan de Bodenalpe (1560 m). Kort daarvoor bevindt zich de prachtige Hubertuskapel.
  • Eerst gemoedelijk en daarna iets vergender worden daarna de 400 hoogtemeters tot aan de Erlachalpe overwonnen, waar het heerlijke bergpanorama met uitzicht op de bergtoppen van de Valluga en van de Rogg uitnodigen om kort te verwijlen.
  • Alle krachten zijn dan nodig op de rit naar de Mahberg Alpe. Vandaar gaat het op dezelfde verzorgingsweg terug naar de kapel, hier links afbuigen en de stijgende kilometers naar de Mahberg Alpe omhoog peddelen. Gesterkt met melk en broodjes met kaas, begint men de terugweg naar Boden-Kienberg-Steeg.

Variante 2 - voor genotfietsers

  • Vanaf de Aqua Nova in Steeg leidt de Lech-fietsweg op een lichte route vol afwisselingen naar Forchach, met ongeveer 300 hoogtemeters, licht en gezinsvriendelijk.
  • Op de terugweg kunnen de gasten overstappen op de lijnbus (met fietstransport) - gratis met de Lechtal Aktiv Card. Terugkeer naar de kaasmakerij Sojer in Steeg.

Variante 1 - voor sportievelingen Men parkeert in de gemeente Steeg, bij het  belevenisbad Aqua Nova. Op de fiets gaat het in richting westen,…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Aqua Nova Schwimmbad (Steeg im Lechtal), 1.122 m

Eindpunt

Mahberg Alpe, 1.830 m

Lengte

30 km

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

zwaar (zwarte bergpaden)

Hoogte

1.830 m

Hoogtemeters bergopwaarts600 m
Hoogtemeters afdaling600 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Steeg, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.