Innsbruck – Adolf-Pichler-Hütte

Wandel door het Ruhegebiet Kalkkögel van Innsbruck naar de Adolf-Pichler-Hütte en weer terug. De Kalkkögel wordt vanwege zijn puntige vorm ook wel aangeduid als de ‘Dolomieten van Noord-Tirol’. De Kalkkögel met als basis de Adolf-Pichler-Hütte waren lange tijd een paradijs voor Alpine sportklimmers en de beroemde bergbeklimmer Hermann Buhl. U kunt nog steeds langs deze klimroutes wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de bergen, het Karwendel en het Inntal.

  • In de tijd van keizer Maximiliaan was Innsbruck een residentenstad. Zelfs vandaag de dag getuigen talrijke bezienswaardigheden van het voormalig belang en rijkdom van de stad, niet in de laatste plaats vanwege de zilvermijn in Schwaz. Adlof-Pichler, waar de Aldof-Pichler hütte naar vernoemd is, was een schrijver en een geoloog en bekeek het leven met een wetenschappelijke blik.
  • Innsbruck beschikt over vele bezienswaardigheden zoals het Goldenen Dachl (Gouden Dak), het Schloss Ambras, de historische binnenstad, keizerlijk paleis en de kathedraal.
  • Vanaf het gezellige dorp Grinzens heeft u prachtig uitzicht over de middelgebergtes en het Inntal. Tijdens de wandeling loopt u langs de wild stromende Sandersbach, die vlak naast de weg van de Kemater Alm naar het dal loopt.
  • De eenvoudige houten kappelletjes op de weg naar de Kemater Alm hebben een bijzondere charme.
  • De Kemater Alm ligt midden in de natuur onder de Kalkkögel en de mooie Sonntagsköpfl. Geniet van het uitzicht door het Senderstal in het Karwendel gebergte en de uitlopers van het Wettersteingebergte.
  • De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en gemakkelijk te bewandelen. 

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Grinzens (950 m)

Eindpunt

Adolf-Pichler-Hütte (1.977 m)

Bergketen

Lengte

15,8 km

Duur

7 uur

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.977 m945 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.016 m
Hoogtemeters afdaling1.016 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

U pakt de bus vanaf Innsbruck naar Grinzens (halte Wendeplatz). Tegenover de bushalte staan de borden ‘Kemater Alm’ en ‘Adolf-Pichler’. U volgt eerst een paar meter de verharde weg en vervolgens gaat u een bosweg op (tolweg). De langzaam stijgende bosweg voert bijna dwars door het (licht) beboste Senderstal. U volgt voortdurend de Sendersbach, (eerst aan de linkerkant, vervolgens aan de rechterkant). Bij de Kemater Alm eindigt de tolweg en verlaat u het Sendertal. Op de openbare weg gaat u bovenlangs de alm en vervolgt u de route richting de Adolf-Pichler Hütte. U wandelt langs de Griesbach en over de almen. Het laatste stukje naar de Adolf-Pichler Hütte, gelegen tegenover het Kalkkögel gebergte, bestaat uit haarspeldbochten. De terugweg is dezelfde route.

Tip: als u de route wilt inkorten, kan u met de auto tot de Kemater Alm komen. De tol hiervoor bedraagt ongeveer  € 3,- 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat