Het prachtige uitzicht vanaf de top van de Wildseeloder op het Pillerseetal, © TVB Pillerseetal
Het prachtige uitzicht vanaf de top van de Wildseeloder op het Pillerseetal, © TVB Pillerseetal

Driedaagse tocht WAIWI - van Waidring naar Wildseeloder

Deze langeafstandswandeling, met Chinese klank, voert in drie dagetappes met meer dan 50 kilometer door de mooiste berg- en almlandschappen in Tirol. Er bestaan langere wandelingen, maar ‘Waiwi’ mag zeker bovenaan de lijst van must-do wandelingen dankzij het prachtige natuurschoon onderweg. Met de start in het Pillerseetal in de Kitzbüheler Alpen, voert deze route langs het historische kerk- en postdorp Waidring naar de top van de Wildseeloder en door naar Fieberbrunn. Geniet onderweg van indrukwekkende uitkijkpunten en stop bij gezellige almen. Het prachtige Wildseelodersee ligt direct voor de deur van de Schutzhütte. Omringt door imposante bergtoppen behoort dit meer tot een van de natuurjuwelen van Tirol. Onderweg vind je culturele hoogtepunten zoals het Triassic-Urzeit-Park bij de Waidringer Steinplatte, het bijzondere Jakobskruis bij de Buchensteinwand en de fontein in Fieberbrunn waarvan het helend water de koorts genas van voormalig landsvorstin Margarethe Maultasch. Belangrijk: de uitdagende ‘Waiwi’ wandeling is alleen geschikt voor fitte wandelaars vanwege de vele steile op- en afdalingen onderweg.

Grote plattegrond openen

Startpunt  

Waidring

Eindbestemming

St. Jakob in Haus, Wildseeloderhaus

Eindpunt

Fieberbrunn

Bergketen

Lengte

50 km

Duur

3 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

2.120 m790 m

Hoogtemeters bergopwaarts3.200 m
Hoogtemeters afdaling3.200 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Routebeschrijving

Etappe 1: Waidring – Hausberg – Schaflberg – Kirchberg – St. Jakob in Haus
Hoogtemeters bergopwaarts: 1.100 meter, hoogtemeters bergafwaarts 1.100 meter, afstand: 21,8 kilometer, duur: 8 uur

De eerste etappe begint bij Gasthof Post in Waidring (778 m). De weg start door het gemengde bos naar Hausberg en voert vervolgens door het charmante landschap van Weissbachschlucht naar Oberweissbach. Hierna volgt de route over het uitgestrekte almlandschap naar de Schafelberg (1.597 m) en Kirchberg (1.678 m). Vervolg de weg naar de Winterstelleralm en het dorp van St. Ulricher bij Schartental. Hierna wandel je langs de pittoreske Tiroler boerderijen naar het einde van de eerste etappe bij St. Jakob in Haus.

Etappe 2: St. Jakob in Haus – Buchensteinwand – Wildseeloderhaus
Hoogtemeters bergopwaarts: 1.700, hoogtemeters bergafwaarts: 700 meter, afstand: 17 kilometer, duur: 8 uur

Vanuit St. Jakob in Haus (855 m) start de tweede etappe over de ‘Katzeneck’ naar de Buchensteinwand tot de 30 meter hoge Jakobskruis. Geniet hier van het bijzondere uitzicht. Ga vervolgens verder richting Tennalm en sla linksaf bij het liftstation richting Fieberbrunn/Ortsteil Buchau. De weg vervolgt vanuit Walchau en dalstation Streuböden met een dalsplitsing via de Krottenweg verder naar Lärchfilzhochalm. Wandel hierna door naar Wildalm (1.579 m). Nu volgt nog een laatste steile klim naar de indrukwekkende Wildseelodersee en het eindpunt van deze etappe: de Wildseeloderhaus (1.854 m).

Tip: het is tijdens de tweede etappe mogelijk om een deel van de route met de gondel af te leggen. Vanuit het bergstation kan je in twee delen omhoog naar de Lärchfilzkogel (1.645 m). Eenmaal boven wandel je over een breed familiepad naar de Wildseelodersee en het eindpunt van de etappe. Deze wandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

 

Etappe 3: Wildseeloderhaus – Wildseeloder Gipfel – Fieberbrunn
Hoogtemeters bergopwaarts: 400 meter, hoogtemeters bergafwaarts: 1.400 meter,  afstand: 11,2 kilometer, duur: 4 uur

De derde etappe begint, naast de Schutzhütte, met een steile weg langs het meer. Vervolg de route door de stenen poort, naar de weg op de top van de bergketen van ‘Loders’ (2.118 m). Nadat u uitgebreid heeft genoten van het prachtige uitzicht, start de afdaling naar de Fieberbrun langs de Seenieder- en Wildalm. Tip: maak een kleine omweg naar bergrestaurant Wildalpgatterl en bestel hier het heerlijke zelfgemaakte brood uit de steenoven. Wandel verder naar Gasthof Streuböden, met de daarachter gelegen avonturenspeeltuin, bij het middelstation van de Fieberbrun bergbahn. Sla kort voor de Speichsersee, naast de Coaster-Bahn, linksaf richting ‘Brent’ en Lauchsee. Het eindpunt van de laatste etappe, het centrum van Fieberbrun (790 m), bevindt zich achter het meer.  

Informatie over de plaats

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Driedaagse tocht WAIWI - van Waidring naar Wildseeloder (47.58467,12.56716)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.