Wielrenroute
Bayernrunde


Makkelijke wielrenronde in het grensgebied van Tirol naar Beieren: vanaf Kufstein leidt de 85 kilometer lange tocht langs de Thiersee over de Bäckeralpe naar Bayrischzell. Via Fischbach en Bad Feilnbach kom je weer terug op de Tiroler bodem en daal je af naar Nussdorf. Vanaf hier gaat het makkelijk langs de Inn terug naar Kufstein. Daar rondt de tour de Wendelstein, de huisberg van Kufstein, over landelijke wegen.Alleen de beklimming van de Bäckeralpe met 400 hoogtemeters vraagt om extra inspanning en motivatie. Daarna is het alleen nog maar genieten en lekker uitfietsen. Aan het begin van de ronde imponeert het uitzicht over de Thiersee en aan het einde van de tocht nodigen de landelijke gasthofen de fietsers uit voor een stop.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Kufstein

Eindpunt

Kufstein

Bergketen

Kaisergebergte

Lengte

84 km

Reistijd

3 uur 45 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

849 m457 m

Hoogtemeters bergopwaarts606 m
Hoogtemeters afdaling589 m

Conditie

Techniek

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving


Vanaf het beginpunt in Kufstein volg je de Innpromenade kort stroomopwaarts om bij de eerste mogelijkheid de river over te steken. Rij onder de Inntal Autobahn door en verlaat de vestingsstad in westelijke richting naar Morsbach. 

Via de Pfrillsee en de Langsee kom je al snel bij de Marblinger Höhe. De eerste steile beklimming zit er dan nagenoeg op en de korte afdaling naar Thiersee geeft de spieren even tijd om te herstellen. 

Dan volgt de lange maar gematigde beklimming via Landl naar de grens bij de Ursprungpass. Op het plateau doorkruist de vlakke weg het harmonische Alpenvoorland van Bayrischzell tot aan Siedlung Hammer en verder via Fischbachau en Dürnbach tot kort voor Hundham. 

De lekkere, snelle afdaling naar Bad Feilnbach verhoogt nog een keer de hartslag. In een lekker tempo leidt de route vlak naar Brannenburg en verder via Degerndorf aan de andere kant van de rivier naar Nussdorf aan de Inn. 

Langs de Inn voert de route viar Erl, Niederndorf en Ebbs terug naar het beginpunt van de tour in Kufstein.

Tip: Een mooie inkorting voert van Bayrischzell naar Oberaudorf, waar de variant weer op het Inntalfietspad uitkomt. 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat