Mountainbike rondrit Pillerseetal
Mountainbike rondrit Pillerseetal
Mountainbike rondrit Pillerseetal, © Tirol Werbung
Mountainbike rondrit Pillerseetal, © Tirol Werbung

MTB-toer
Pillerseetal

Deze rustige rondrit van 50 kilometer voert over zeer goede fietspaden en door zijstraten van Fieberbrunn in het Pillerseetal via St. Johann naar St. Ulrich am Pillersee en terug. De circa 700 hoogtemeters zijn gemakkelijk te overbruggen omdat de beklimmingen gelijkmatig over de gehele route zijn verdeeld. Er zijn vele restaurants te vinden langs de route, evenals oplaadpunten voor e-bikes en de mogelijkheid voor een verfrissende duik in de Pillersee. Al met al een ontspannen en ontspannende excursie.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Fieberbrunn

Eindpunt

Fieberbrunn

Bergketen

Lengte

54,2 km

Reistijd

6 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

980 m630 m

Hoogtemeters bergopwaarts725 m
Hoogtemeters afdaling725 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats dorpscentrum Fieberbrunn (gratis parkeren)

Rustmogelijkheden:

  • Diverse herbergen langs de route

Downloads

Routebeschrijving

Vanuit het centrum van Fieberbrunn rijd u ongeveer 200 meter in oostelijke richting over de hoofdweg en vervolgens linksaf richting 'Schönau-Pertrach'. Over een smalle asfaltweg gaat het ongeveer 60 hoogtemeters omhoog in het Fieberbrunn-dorpje Pertrach. Volg nu de mountainbikeroute '17 Buchensteinwandrunde' naar Mühlau. Wanneer u de provinciale weg aan uw linkerhand bereikt, fietst u ongeveer 100 meter in westelijke richting en sla dan meteen weer rechtsaf het fietspad '18 Kalksteinrunde' op. Blijf op deze route, die de gehele tijd iets boven het dal voert, naar het kleine St. Johanner dorp Reitham. Sla hier rechtsaf en vervolg de route over secundaire wegen, ten noorden van het kleine vliegveld en ga verder via Oberhofen, Niederhofen naar Moosen. Hier gaat de route over de hoofdweg en over het fietspad richting Kirchdorf, later langs de Großache richting Erpfendorf. Ongeveer 21 kilometer na Kirchdorf slaat u rechtsaf het fietspad naar Erpfendorf op. Rijd vervolgens onder de hoofdweg door en fiets door naar het centrum van Erpfendorf. Volg vanaf hier de gehele tijd de fietspadborden naar Waidring. Sla in het dorpscentrum rechtsaf de weg naar St. Ulrich am Pillersee op. Na twee kilometer steekt u een kleine brug over en gaat de route verder over een fietspad voordat de weg weer wordt overgestoken en een pad naar de Pillersee leidt. Nu volgt u de gehele tijd de borden 'St. Ulrich' en daarna 'Hochfilzen'. Het waterlandschap wordt doorkruist en de toer gaat in zuidoostelijke richting over een verharde weg richting Wiesensee. Na ongeveer een kilometer slaat u linksaf en fietst u weer parallel aan de weg over een bospad langs de Wiesensee (Kneipp-faciliteit) het Hochfilzen dorp Warming in. Fiets tussen de boerderijen 'Hörl' en 'Glaagut' door op fietsroute 17 'Buchensteinwandrunde' en volg deze tot Fieberbrunn.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Pillerseetal (47.47673,12.54481)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.