Mountainbike rondrit Pillerseetal
Mountainbike rondrit Pillerseetal
Mountainbike rondrit Pillerseetal, © Tirol Werbung
Mountainbike rondrit Pillerseetal, © Tirol Werbung

Pillerseetal

Deze relatief eenvoudige rondrit van een dag loopt over goede fietswegen en secundaire wegen. De 900 hoogtemeters zijn gelijkmatig over de route verdeeld en hierdoor zonder al te veel moeite te overwinnen. Tal van eetgelegenheden langs de route zorgen nodigen uit voor een korte pauze voor ontspanning en wat lekkers. Daarnaast biedt een duik in de Pillersee verkoeling op warme dagen.

  • Deze populaire MTB tocht start in het dorpscentrum van Fieberbrunn. U volgt de hoofdstraat ongeveer 200 meter in Oostelijke richting en gaat daarna linksaf richting Schönau-Pertrach.
  • Tocht gaat verder naar de Fieberbrunner plaatjes Pertrach en het St. Johanner Reitham. Via Oberhofen, Niederhofen en Moosen en langs de Kitzbüheler Ache zet u koers richting Erpfendorf.
  • Hier aangekomen gaat u in het dorpscentrum rechtsaf op de straat naar St. Ulrich am Pillersee. Hier heeft u de mogelijkheid een duik in het water te maken.
  • De tocht vervolgt in het Wiesental, waar een bospad naar langs de Wiesensee loopt. Ook hier kunt u verkoeling zoeken in het water. Vervolgens bereikt u bij Hochfilzen het plaatsje Warminger.
  • De mountainbikeroute ‘252 Rundweg Buchensteinwand’ voert weer terug naar het Fieberbrunner Pertrach en het beginpunt in Fieberbrunn.

Grote plattegrond openen

Bergketen

Lengte

54,2 km

Reistijd

6 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

980 m630 m

Hoogtemeters bergopwaarts725 m
Hoogtemeters afdaling725 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.