© Tiroler Zugspitz Arena/U. Wiesmeier
© Tiroler Zugspitz Arena/U. Wiesmeier

Etappe 04: Imst - Lermoos

Deze etappe brengt u van Imst tot vlakbij de Duitse grens, naar de hoogste berg van Duitsland: de Zugspitze.

Deze eenvoudige tot middelzware route voert, na de rit met de Imster Bergbahnen, terug het dal in. Hier volgt een klim met 1.200 hoogtemeters over de Marienbergjoch in Außerfern. Op circa 18.000 meter hoogte start de afdaling in de Ehrwalder Becken – het imposante Zugspitze massief ziet u steeds in noordoostelijke richting. Het uitzicht op het Inntal en het Alpine panorama rond Ehrwald, Lermoos en Biberwier biedt keer op keer interessante ‘fotografeer mogelijkheden’.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, singeltrail-varianten, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Deze eenvoudige tot middelzware route voert, na de rit met de Imster Bergbahnen, terug het dal in. Hier volgt een klim met 1.200 hoogtemeters over de…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Imst

Eindpunt

Lermoos

Bergketen

Lengte

41,2 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.810 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.730 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.290 m
Hoogtemeters afdaling1.775 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Imster Bergbahn • +43.5412.66322 • www.imster-bergbahnen.at

Rit met de Imster Bergbahner stoeltjeslift naar de Untermarkter Alm. Het bergstation is de start van een korte klimetappe waarbij 130 hoogtemeters worden overwonnen, gevolgd door een lichte afdaling met mooie bochten. Daarna volgt er een volgende korte klim richting de Starkenbergersee. De afdaling naar Tarrenz kent enkele scherpe bochten. U steekt de fernpass over om zo de rustigere, oostelijke kant van het dal te bereiken. U volgt de weg in noordoostelijke richting tot aan het dorp Nassereith. Vanaf hier start het traject waarbij u 1.200 hoogtemeters klimt over een lang, uitdagend pad naar de Marienbergjoch Col. Nabij de oude rodelbaan passeert u enkele steile passages voor u de top bereikt op 1.800 m hoogte. Kort na de Sunnalm splitst de route in een reguliere en singletrail variant Barbarasteig (S1-S2) en Raue Gasse (S1). Beide wegen leiden langs Biberwier door naar Lermoos.

Eindpunt: Lermoos

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 04: Imst - Lermoos (47.241481087,10.723823167)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.