© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus

Etappe 11: Pertisau – Steinberg im Rofan

De Tiroler Achensee ligt als een fjord in het dal en is bijzonder indrukwekkend door de grandioze coulisse van de bergmassieven Karwendel en Rofan.

Deze middelzware etappes begint met een rit met de Karwendelbahn in Persisau, waarbij u geniet van een sensationeel uitzicht op de Achensee. De afdaling voert met grote bochten het Tristenautal in met prachtige uitzichten op het ondergelegen Karwendel. Via de Kögljoch brengt de indrukwekkende afdaling met 1.150 hoogtemeters u naar Steinberg am Rofan.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, singeletrail-varianten, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Deze middelzware etappes begint met een rit met de Karwendelbahn in Persisau, waarbij u geniet van een sensationeel uitzicht op de Achensee. De…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Pertisau

Eindpunt

Steinberg am Rofan

Bergketen

Karwendel

Lengte

39,1 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.630 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.340 m
Hoogtemeters bergopwaarts830 m
Hoogtemeters afdaling1.300 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Pertisau • Karwendel Bergbahn • +43 5243 5326 • www.karwendel-bergbahn.at

De etappe begint met een rit met de Karwendelbahn in Pertisau. Het eerste gedeelte van het traject tot aan de Bärebadalm, is overwegend vlak. Vanaf hier loopt de weg met brede bochten in zuidelijke richting bergafwaarts naar het Tristenautal, met prachtige vergezichten op de tegenoverliggende Dristenkopf en het Karwendelgebergte. Aan het eind van het Tristenautal verloopt de afdaling in noordelijke richting tot aan het golfterrein in Pertisau. Vanaf hier fietst u naar het meer en volgt u de oeverpromenade tot aan Maurach. Vervolgens gaat u over op het fietspad aan de oostelijke oever tot aan de plaats Achenkirch, aan de noordoever. Ter hoogte van het dorpscentrum steekt u de L181 over en begint u aan de steile klim naar de Köglalm. Vanaf hier brengt de steile singletrail u naar de top van de Kögljoch. Wanneer de top is bereikt, loopt de bochtige trail 500 hoogtemeters bergafwaarts. Tot slot gaat u het bospad, met redelijke hellingsgraad, op richting Steinberg am Rofan.

Eindpunt: Steinberg am Rofan

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 11: Pertisau – Steinberg im Rofan (47.437255439,11.697550121)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.