© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser

Etappe 06: Seefeld in Tirol - Fulpmes

Deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari loopt kort door het Inndal, voordat u aan de klim in zuidelijke richting begint.

Het eindpunt van deze etappes is Fulpmes in het Stubaital. Tijdens deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari, moeten ruim 1.200 hoogtemeters bergopwaarts worden overwonnen over verharde paden en wegen. De afdalingen zijn verdeeld in een sportieve afdaling naar het Inndal en een mooie afdaling over grind- en asfaltpaden naar Fulpmes in het Stubaital. Het uitzicht vanaf de Mutterer Alm op het Inntal, de Tiroler hoofdstad Innsbruck en de tegenoverliggende noordelijke bergketen is indrukwekkend. 

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina.

Het eindpunt van deze etappes is Fulpmes in het Stubaital. Tijdens deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari, moeten ruim 1.200 hoogtemeters…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Seefeld in Tirol

Eindpunt

Fulpmes

Bergketen

Wettersteingebergte

Lengte

60,4 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.760 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:2.000 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.350 m
Hoogtemeters afdaling2.170 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Seefeld in Tirol

In Seefeld volgt u de kleinere straten en gaat daarna over op de prachtige bewegwijzerde mountainbikeroute naar het Inntal. Op deze manier omzeilt u de voor fietsers afgesloten Zirler bergweg. Aan de zuidkant van het Inntal loopt de route in lange bochten over kleine wegen omhoog tot aan de weg in Sellrain. Vanaf hier loopt de route  
langs de Fotscher bach in zuidelijke richting. U steekt het water over en volgt de weg in noordelijke richting. Vanaf hier verloopt de route licht bergafwaarts richting Mutters, waar u de Mutteralmbahn gondel neemt naar 1.600 meter. Vanaf hier is het uitzicht op de Tiroler hoofdstad Innsbruck indrukwekkend.

Bergbahn op deze etappe: Muttereralm Bergbahnen • +43 512 548330 • www.muttereralm.at

Vanaf de Muttereralmbahn fietst u via bospaden 600 hoogtemeters bergafwaarts naar de ingang naar het Stubaital. Net voor de  eindstreep staat u nog de beklimming naar Fulpmes te wachten, waarbij 200 hoogtemeters worden overbrugd.

Eindpunt: Fulpmes

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 06: Seefeld in Tirol - Fulpmes (47.326180135,11.176821355)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.