© Achensee Tourismus
© Achensee Tourismus
© Tirol Werbung/Gleirscher
© Tirol Werbung/Gleirscher
© Werner Moser
© Werner Moser

Etappe 12: Steinberg im Rofan - Alpbach

De Steinberger Ache en de Brandenberger Ache geven het verloop van de route over de diep uitgesleten noordelijke uitlopers van het Rofangebergte aan.

Voor de 650 hoogtemeters bergopwaarts, over doorgaans brede wegen met een aangename hellingsgraad, is niet al te veel uithoudingsvermogen vereist. De ruim 1.300 hoogtemeters bergafwaarts bieden veel plezier en prachtige uitzichten. De rit door het dorp Brixlegg en verder naar Reith im Alpbachtal brengt mountainbikers naar de Reitherkogelbahn, waar u het laatste uitzichtpunt van de etappe treft, voor u bergafwaarts naar Alpbach biket.

Tips & info
Meer informatie over deze etappe van de Tirol Mountain Bike Safari inclusief GPS-data, routebeschrijving, tips voor pauzemomenten en informatie over mountainbike service langs de route, vindt u in het download gedeelte onderaan op deze pagina. 

Voor de 650 hoogtemeters bergopwaarts, over doorgaans brede wegen met een aangename hellingsgraad, is niet al te veel uithoudingsvermogen vereist. De…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt

Steinberg im Rofan

Eindpunt

Alpbach

Bergketen

Lengte

43,1 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.430 m

Hoogtemeters bergopwaarts incl berglift:1.570 m
Hoogtemeters bergopwaarts1.100 m
Hoogtemeters afdaling1.710 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Startpunt: Steinberg am Rofan

Vanaf Steinberg am Rofan volgt u de bosweg via Hinterberg naar Pinegg. Na een korte afdaling voorbij Pinegg, verloopt het traject bergopwaarts naar Aschau. Daarna fietst u via golvende bochten bergafwaarts naar Kramsach. Nadat u door de plaats bent gereden, steekt u rivier de Inn over en rijdt verder richting Reith.

Bergbahn op deze etappe: Reitherkogelbahn Reith im Alpbachtal (gesloten op woensdag) • +43 5337 62245 • www.alpbachtal.at

Vanaf het bergstation gaat u bergopwaarts naar 1.200 meter hoogte voor u aan de afdaling naar de Kerschbaumer Sattel met uitzicht op het Zillertal begint. Hier wisselt u van berghelling en begint de 400 hoogtemeters tellende klim naar de Hochlindalm. Vanaf dit punt voert de route bergafwaarts tot Kolber en aansluitend kort dal inwaarts naar het eindpunt van de etappe in Alpbach.

Eindpunt: Alpbach

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Etappe 12: Steinberg im Rofan - Alpbach (47.520412888,11.789098342)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.