© George Marshall
© George Marshall

Wielertoer
Brandenberg Ronde

Een van de mooiste en meest romantische dalen van het Tiroler Unterland - het Brandenberger Ache dal. Hier is de racefiets een uitstekend vervoersmiddel om de omgeving te verkennen. De 44 kilometer lange route begint in het pittoreske Rattenberg en leidt via Kramsach rechtstreeks naar Brandenberg. Pittoreske uitzichten en het beoefenen van de racetechniek staan centraal bij deze wielertoer: over goed geasfalteerde en rustige wegen leidt de route langs het kolkende water van de Brandenberger Ache naar het idyllische dorpje Pinegg. Na een welverdiende pauze gaat het over Brandenberg in een snelle afdaling terug naar Kramsach. Hier maakt de route een lus door het prachtige berglandschap en gaat vervolgens langs de Krummsee en Reintalersee, over Moosen en naar Breitenbach am Inn. Uiteindelijk gaat u via het Inntal terug naar het beginpunt.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Rattenberg (Notburgabrunnen)

Eindpunt

Rattenberg

Bergketen

Lengte

44,3 km

Reistijd

2 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

959 m505 m

Hoogtemeters bergopwaarts699 m
Hoogtemeters afdaling704 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Startpunt van de toer is de Notburgabrunnen in het middeleeuwse Rattenberg. Vanaf hier neemt u de B171 en op de rotonde in Niederfeld neemt u de eerste afslag. Steek de Inn over en ga de snelweg op, de L47 richting Kramsach. Neem op de volgende rotonde de tweede afslag richting de Reintaler See. Na ongeveer twee kilometer vertakt de route in het dorp Wittberg en houdt u links aan in de Brandenberger vallei.

Op de linkeroever van de Brandenberger Ache slingert de rustige, maar goed geasfalteerde weg via een lichte helling verder het dal in. Van tijd tot tijd kunt u het gebrul van het stromende water van de Tiefenbachklamm horen. Als u een taverne passeert, gaat u over Rohregg bergopwaarts tot u het hoogste punt bereikt voor de afslag naar Aschau.

Nu volgt een korte maar steile afdaling naar Pinegg, voordat deze bergopwaarts richting Winkel gaat, met 961 meter het hoogste punt van de tocht. Even later wordt Brandenberg bereikt. De grootste stad in het dal heeft een paar leuke pauze stations die uitnodigen om uit te rusten en rond te kijken.

In een snelle afdaling, die voornamelijk rechtdoor gaat, leidt de weg terug naar Kramsach. Blijf aan de oostkant van de Brandenberger Ache en volg de L211 tot de Reintalersee tot kort na de brug. De weg voert over een hoog plateau en gaat bij Breitenbach weer terug naar de Inn. Steek de brug over en ga door het Inntal over de Inntalradweg terug naar Rattenberg.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.