Kleine Seen Runde

Het Alpbachtal Seenland biedt een ideaal race-terrein voor afwisselende tochten op alle niveaus. Niet voor niets is de kleinste stad van Oostenrijk, Rattenberg, twee keer het startpunt van het Wereldkampioenschap Wielrennen in 2018. De Kleine-Seen-Runde is de perfecte fietstour voor beginners en gevorderden. Met een lengte van 30 kilometer en slechts 250 hoogtemeters is de toer gemakkelijk te rijden. Rustige fiets- en verkeerswegen zorgen voor een ontspannen rit en het idyllische heuvelachtige landschap biedt een mooie panorama uitzichten. Een van de hoogtepunten tijdens de rit is het deel van Reintaler- naar Krummsee. Omringd door bergen en bossen ligt het 'Seenplateau' van Kramsach, een van de warmste natuurlijke meren van Tirol. Hier beleeft u dankzij de mooie ligvelden en restaurants een heerlijke dag op en aan het water.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Rattenberg

Eindpunt

Rattenberg

Bergketen

Lengte

30,2 km

Reistijd

1 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

644 m506 m

Hoogtemeters bergopwaarts246 m
Hoogtemeters afdaling246 m

Conditie

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Vanuit het centrum van het idyllische stadje Rattenberg begint de ronde op een vlakke weg langs de Innradweg via Radfeld naar Kundl. Hier gaat de Innbrücke richting Breitenbach, waar u in het stadscentrum op rechtsaf slaat naar de L 211.

In een zachte klim voert de route over rustige wegen via het idyllische Kleinsöll naar Glatzham. Hier gaat u linksaf en rijdt u ontspannen door bossen en weilanden naar Schönau.

De route draait nu weer naar links en gaat via rustige zijwegen, met gemoedelijke klim- en dalpassages terug naar Breitenbach. Nu begint het mooiste gedeelte van de toer: voorbij de Reintalersee en Krummsee leidt de route, na een korte tussenstop, naar Kramsach.

Na een lange bocht naar links wordt de Brandenberger Ache overgestoken en gaat de route dalwaarts door een tunnel onder de Inntalautobahn door naar de rivier. Op een brug rolt u de laatste paar meter ontspannen over de Inn terug naar het startpunt in Rattenberg.

Tip: De rondleiding in de brouwerij in Rattenberg is een welverdiende afsluiting van de fietstoer. 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.