Obholzhof in Scheffau bij de Wilder Kaiser, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Obholzhof in Scheffau bij de Wilder Kaiser, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Obholzhof

De kinderen spelen boer en boerin in de koeienstal, de ouders zitten lekker ontspannen op het terras en de Wilder Kaiser torent hoog boven alles uit. De afgelegen ligging van de Obholzhof is een godsgeschenk. Sommige trouwe gasten vieren hier al 50 jaar lang vakantie.

Het lijkt wel alsof je de boerderij helemaal niet ziet, zóveel bloemen hangen er in de bakken. Enorme hoeveelheden geraniums en petunia’s versieren de balkons van deze typisch Unterinnentaler boerderij, uiteraard mét klokkentoren op de daknok. Maria Feger is verantwoordelijk voor de bloemenpracht. Iedere dag besteedt de gastvrouw heel veel tijd aan de verzorging van haar zomerbloeiers. Dit leverde haar een paar jaar geleden zelfs een onderscheiding op tijdens de campagne ‘Tirol bloeit’ (‘Tirol blüht’). Zelf zegt ze dat ze gewoon van haar bloemen houdt. En haar gasten ook. Sommige komen al trouw 50 jaar lang. Misschien vanwege de bloemen, misschien ook wel omwille van het vorstelijke boerenontbijt.

Dankzij de zonnige afgelegen ligging op de berghelling boven Scheffau is de Obholzhof een ware rustplaats met een fantastisch mooi uitzicht op de Wilder Kaiser. Geen storende auto’s en de kinderen kunnen zonder gevaar op de boerderij spelen. Ze mogen bovendien de twee bergschapen Bert en Bertia in de stal verzorgen. Een kleine 30 minuten duurt de wandeling naar de idyllische Hintersteiner See. En wie een mountainbiketocht wil gaan maken, hoeft Maria Feger alleen maar om tips te vragen, want zij kent de beste routes op haar duimpje.
 

Het lijkt wel alsof je de boerderij helemaal niet ziet, zóveel bloemen hangen er in de bakken. Enorme hoeveelheden geraniums en petunia’s versieren de…

toon meertoon minder
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Seebach 50, 6351 Scheffau am Wilden Kaiser, Österreich

powered by Rome2Rio

Meer boerderijen ontdekken

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.