Siedlerhof in Hopfgarten, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Siedlerhof in Hopfgarten, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Siedlerhof

Een bergboerderij is veel werk. “Maar hier boven op de berg is het leven toch allemaal wat meer ontspannen”, zegt boerin Christine Erhater. Het prachtige uitzicht en de afgelegen ligging van de boerderij zorgen ervoor dat u de drukte van het alledag even vergeet.

Na elke kilometers over de smalle en steile weg op de Glantersberg arriveert u op 1.060 meter hoogte. De boerderij ligt aan het eind van de weg. De Siedlerhof boerderij, in typische Brixentaler stijl, toren uit boven de groene weiden, hoog boven het dorpje Kelchsau. Altijd goed gehumeurd verwelkomt Christine Erharter haar gasten, soms in het Engels of Frans afhankelijk waar zij vandaan komen.

Eigen bronwater, eigen brandhout, elektriciteit via zonne-energie, melk van de eigen koeien… Op de boerderij van de familie Erharter leeft men zo veel mogelijk zelfvoorzienend. Als ze wil ontspannen, gaat Christine Erharter in het bos op zoek naar paddenstoelen, voornamelijk naar cantharellen en eekhoorntjesbrood. De paddenstoelen gebruikt in Tiroler Gröstl of in ragout vertelt ze. Gasten genieten voornamelijk van de rust. Terwijl kinderen helpen bij de kalfjes in de stal of spelen met de konijnen, liggen ouders zorgeloos op het gazon te genieten van een welverdiende vakantie.
 

Na elke kilometers over de smalle en steile weg op de Glantersberg arriveert u op 1.060 meter hoogte. De boerderij ligt aan het eind van de weg. De…

toon meertoon minder
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Glantersberg 61, 6361 Hopfgarten, Österreich

powered by Rome2Rio

Meer boerderijen ontdekken

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.